כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מנת יוקרה מושלמת

מתכון לאוזני המן ממולאים בבשר ומוגשים רוטב פטריות

מחפשים מתכון למנת פתיחה מיוחדת לכבוד סעודת פורים? קבלו מתכון לאוזני המן במלית של תערובת בשר משובחת ומוצלחת בתוספת רוטב פטריות המוגש מעל למאפה תקבלו מנת יוקרה מושלמת

 מתכון לאוזני המן ממולאים בבשר ומוגשים רוטב פטריות
אוזני המן ממולאים בבשר ומוגשים רוטב פטריות צילום: נועם זיגדון

מתכון לאוזני המן ממולאים בבשר ומוגשים רוטב פטריות/ נועם זיגדון

המצרכים לאוזני המן ממולאים בבשר ומוגשים רוטב פטריות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

כ-30  יחידות

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס חומץ
  • 2 כוסות מים

למילוי הבשר:

  • ½ ק"ג בשר פילה מדומה
  • 1 בצל גדול חצוי ופרוס לפרוסות דקות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום
  • 2 עלי דפנה
  • 4 פלפל אנגלי שלם
  • ½ כפית כמון
  • ¼ כפית כורכום
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כף מלח
  • ¼ כף אבקת מרק
  • 3 כוסות מים
  • ¼ כוס שמן

לרוטב פטריות:

  • 1 בצל חתוך לקוביות בנוניות
  • 1 סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות דקות
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • 1 כף אבקת מרק בצל
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה לאוזני המן ממולאים בבשר ומוגשים רוטב פטריות:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים הייטב במשך כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד
  2. מניחים בצד למנוחה במשך חצי שעה

הכנת מלית הבשר:

  1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים תוך ערבוב תמידי
  3. מוסיפים את הגזר, השום, הפלפל האנגלי והעלי דפנה ומוסיפים את המים
  4. מתבלים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר
  5.  מבשלים על אש נמוכה במשך כשעתיים וחצי עד לריכוך וצמצום נוזלים

הכנת רוטב פטריות:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן, מטגנים את הבצל עד להשחמה ומוסיפים את הפטריות
  2. מערבבים הייטב את התבלינים עם המים והאבקות מרק שלא יהיו גושים, ושופכים לתוך הסיר עם הבצל המטוגן.
  3. מבשלים במשך כ-5 עד שמסמיך תוך ערבוב תמידי, חשוב לערבב כל הזמן בכדי שלא ייוצרו גושים.

הרכבת האוזן המן:

  1. מחלקים את הבצק ל-30 כדורים
  2. כל כדור פותחים לעיגול דק
  3. במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה של תערובת הבשר ומקפלים למשולש בצורת אוזן המן 
  4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום וקצח
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים במשך כ-40 דקות
  6. מוציאים מהתנור ובהגשה שופכים מעל כל אוזן המן רוטב פטריות

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון אוזני המן בשר פורים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}