טעם מיוחד
מתכון לסיגרים מבצק פילו במילוי בטטה
מחפשים רעיון לתוספת לסעודת השבת? קבלו מתכון לסיגרים מבצק פילו ממולאים בתערובת של בטטה עם תפוח אדמה ובצל מתקתקים המשלימים את המאפה ומעניקים לו טעם מיוחד
- אתי זוהר
- ג' אדר התשפ"ג
סיגרים פילו במילוי בטטה צילום: אתי זוהר
מתכון לסיגרים מבצק פילו במילוי בטטה / אתי זוהר
המצרכים לסיגרים מבצק פילו במילוי בטטה:
- 1 חבילת עלי פילו (מופשרת לילה במקרר)
למילוי:
- 3 בטטות בנוניות מקולפות
- 1 תפוח אדמה גדול מקולף
- 1 בצל בינוני קצוץ
- שמן זית
- סילאן
- מלח
- קמצוץ פלפל לבן
- 1/4 כפית אבקת מרק עוף
אופן הכנה לסיגרים מבצק פילו במילוי בטטה:
- מחממים סיר עם מים, תפוחי האדמה והבטטות ומבשלים אותם עד לריכוך מלא, מסננים מהמים ומועכים אותם לפירה.
- מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים חצי כפית סילאן ונותנים לבצל להתקרמל מעט. מוסיפים את הבצל המקורמל לפירה, מתבלים ומערבבים היטב.
אופן ההרכבה:
- לוקחים ריבוע גדול של פילו מורחים אותו בשמן זית מניחים עליו עלה נוסף וחותכים לשלושה חלקים
- שמים מהמילוי בקצה ומגלגלים לצורת סיגר, כך עושים עם יתר בצק הפילו .
- מניחים את הסיגרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מערבבים כף שמן זית + ביצה ומברישים את הסיגרים, מפזרים שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות