מתכון למאפה שמרים במילוי גזר וגבינת קשקבל
מחפשים רעיון לארוחת ערב משביעה וחגיגית? קבלו מתכון למאפה שמרים במילוי גזר, ירק קצוץ וגבינת קשקבל המעניקים טעם מיוחד למאפה מלוח משובח
- חני לוין
- א' אדר התשפ"ג
מאפה שמרים במילוי גזר צילום: שולמית שחר
מתכון למאפה שמרים במילוי גזר וגבינת קשקבל / שחר שלומית
המצרכים למאפה שמרים במילוי גזר וגבינת קשקבל:
מידות אוניברסליות
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 1 ביצה
- 150 גרם חמאה או מחמאה
- 1/3 כוס שמן
- 1 + 1/2 כוסות מים חמימים
למלית:
- 300 גרם גזר מגורר מטוגן
- 300 גרם גבינת קשקבל
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- פלפל שחור גרוס
- מלח
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום / קצח
אופן ההכנה למאפה שמרים במילוי גזר וגבינת קשקבל:
- בקערה מכניסים את השמרים, הסוכר והמים החמימים, מערבבים היטב ומניחים לתסיסה למשך מספר דקות.
- מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש, מוסיפים את השמן, החמאה והביצה ולשים היטב, לקראת סיום מוסיפים את המלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד וטוב.
- מצפים את הבצק במעט שמן ומכסים בניילון נצמד
- מניחים בצד מכוסה לתפיחה עד הכפלת נפח
הכנת המילוי:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים ומערבבים היטב עד לאיחוד
הרכבת המאפה:
- לאחר שהבצק תפח, מרדדים חתיכה של בצק לעובי של 3 מילימטר וחותכים לריבועים
- ממלאים כף מהמלית ומהדקים את המאפה הייטב, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עוד חצי שעה
- מברישים את המאפה בביצה טרופה ומפזרים שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ20-25 דקות עד הזהבה.
- מוציאים מהתנור ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות