כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון לפרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה

מנה בשרית הולמת ומוצלחת: פרגיות המתבשלות יחד עם תפוחי אדמה ושזיפים בתיבול אנין ומיוחד שלא תפסיקו לאכול

מתכון לפרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה
פרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה צילום: נועם זיגדון

מתכון לפרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה

המצרכים לפרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 6 פרגיות עם עצם
  • 10 תפוחי אדמה קטנים וחצויים
  • 12 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
  • ¼ כוס שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1-½ כוסות מים רותחים
  • 1 כפית אבקת מרק
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית כמון
  • ¼ כף מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף שומשום

אופן ההכנה לפרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה:

  1. מחממים סיר רחב עם השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את השום והכורכום ומטגנים כחצי דקה
  3. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים משני צדדים
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת השזיפים ומתבלים
  5. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
  6. מעבירים ללהבה בנונית אש נמוכה ומבשלים במשך כשעה
  7. מזלפים כף סילאן ומפזרים שומשום
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים כ-10  דקות עד לקבלת גוון זהוב
  9. מגישים לצד אורז לבן ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: אילנית בנזרי

מאת: נועם זיגדון

מתכון פרגיות שזיפים תפוחי אדמה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}