מתכון לפתיתים אדומים עם גזר ואפונה
מחפשים שידרוג לארוחת צהריים מעניינת? קבלו מתכון לפתיתים בטעם משובח ובשילוב של אפונה וגזר המעניקים את טעמם וצבעם הנפלא לתבשיל מלא עניין
- נועם זיגדון
- ד' שבט התשפ"ג
פתיתים אדומים עם גזר ואפונה צילום: נועם זיגדון
מתכון לפתיתים אדומים עם גזר ואפונה / נועם זיגדון
המצרכים לפתיתים אדומים עם גזר ואפונה:
- 500 גרם פתיתים אפויים
- 1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
- 3-½ כוסות מים
- 1 גזר בנוני מגורד גס
- 1 כוס אפונה קפואה
- 2 שיני שום כתוש
- 1 כף רסק
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כורכום
- ½ כף מלח
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לפתיתים אדומים עם גזר ואפונה:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את הגזר והאפונה ומבשלים תוך ערבוב תמידי במשך כ-3 דקות
- מוסיפים את השום, הרסק והפפריקה ומערבבים 2--3 דקות נוספות
- מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הפתיתים ומכסים את הסיר
- מביאים שוב לרתיחה ומסירים את המכסה
- מבשלים 3-5 דקות ומוסיפים עוד ¼ כוס מים רותחים
- מכבים את הגז ומכסים את הסיר
- מניחים 5 דקות למנוחה ולאחר 5 דקות מערבבים בעזרת מזלג
- חוזרים על הפעולה הזאת 3 פעמים
- לפני ההגשה מפזרים בצל ירוק ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות