כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון לפתיתים אדומים עם גזר ואפונה

מחפשים שידרוג לארוחת צהריים מעניינת? קבלו מתכון לפתיתים בטעם משובח ובשילוב של אפונה וגזר המעניקים את טעמם וצבעם הנפלא לתבשיל מלא עניין

מתכון לפתיתים אדומים עם גזר ואפונה
פתיתים אדומים עם גזר ואפונה צילום: נועם זיגדון

מתכון לפתיתים אדומים עם גזר ואפונה / נועם זיגדון

המצרכים לפתיתים אדומים עם גזר ואפונה:

  • 500 גרם פתיתים אפויים
  • 1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
  • 3-½ כוסות מים
  • 1 גזר בנוני מגורד גס
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 כף רסק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כף מלח
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה לפתיתים אדומים עם גזר ואפונה:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את הגזר והאפונה ומבשלים תוך ערבוב תמידי במשך כ-3 דקות
  3. מוסיפים את השום, הרסק והפפריקה ומערבבים 2--3 דקות נוספות
  4. מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה
  5. מוסיפים את הפתיתים ומכסים את הסיר
  6. מביאים שוב לרתיחה ומסירים את המכסה
  7. מבשלים 3-5 דקות ומוסיפים עוד ¼ כוס מים רותחים
  8. מכבים את הגז ומכסים את הסיר
  9. מניחים 5 דקות למנוחה ולאחר 5 דקות מערבבים בעזרת מזלג
  10. חוזרים על הפעולה הזאת 3 פעמים
  11. לפני ההגשה מפזרים בצל ירוק ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון פתיתים ארוחת צהריים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}