כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
קינוח ממכר

מתכון לאקלרים מושלמים

קינוח ממכר שפשוט לא תפסיקו לאכול, מתכון מנצח לאקלרים מושלמים המצופים בגנאש ופקאנים מסוכרים המעניקים את טעמם המיוחד לממתק אהוב 

מתכון לאקלרים מושלמים
אקלרים מושלמים צילום: אתי זוהר

מתכון לאקלרים מושלמים

המצרכים לאקלרים מושלמים:

לבצק:

  • 1.5 כוסות מים (ח"פ קר)
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1.5 כוסות קמח
  • 2 עד 3 ביצים m

למילוי קצפת חלבית:

  • 500 מיל שמנת מתוקה
  • 4 כפות פודינג וניל
  • 1/4 כוס חלב
  • 2 כפות סוכר

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • שוקולד לבן
  • שיברי פקאן מסוכרים

אופן ההכנה לאקלרים מושלמים:

לבצק:

  1. בסיר מכניסים את המים, השמן, הסוכר, הסוכר וניל והמלח ומבשלים תוך ערבוב תמידי, מביאים לרתיחה
  2. מכניסים פנימה את הקמח ומערבבים היטב עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה
  3. מכבים את האש ומקררים את התערובת כשעה עד לקירור מלא
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומערבבים היטב היטב
  5. בודקים אחרי 2  ביצים בעזרת 2 אצבעות אם נמתח הבצק ולא נקרע, אם עוד לא נדבק מוסיפים עוד ביצה
  6. מכניסים לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים ברווחים אקלרים ארוכים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. מחממים תנור על 190 מעלות ואופים עד להזהבה נאה כחצי שעה מבלי לפתוח את התנור
  8. לאחר חצי שעה מוציאים מהתנור ומצננים.

הכנת מילוי קצפת חלבית:

  1. מקציפים היטב את כל מרכיבי הקצפת עד לקצפת יציבה

ההרכבה:

  1. חותכים כל אקלר בעזרת סכין (לא עד הסוף)
  2. מזלפים בתוך כל אקלר מהקצפת

הציפוי:

  1. ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה עד לקבלת שוקולד חלק
  2. טובלים כל אקלר בשוקולד ומזלפים מעל שוקולד לבן
  3. מפזרים שיברי פקאן מסוכרים ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט מתכון: דינה זלצמן 

מאת: אתי זוהר

 

פחזניות מתכון אקלרים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}