כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מהמטבח הטריפוליטאי

מתכון למפרום – תפו"א ממולאים בבשר

ארוחת צהריים נהדרת עם מתכון לתפוחי אדמה ממולאים בתערובת בשר משובחת ומתבשלים ברוטב עגבניות טעים ומיוחד, מאכל מסורתי זה נקרא מפרום והוא מגיע מהמטבח הטריפוליטאי 

מתכון למפרום – תפו"א ממולאים בבשר
מפאום צילום: אפרת ושדי

מתכון למפרום – תפו"א ממולאים בבשר / אפרת ושדי

המצרכים למפרום – תפו"א ממולאים בבשר:

  • 5-6 תפו"א קלופים

לתערובת הבשר:

  • 400 גרם בשר בקר טרי טחון  
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 גזר בינוני קלוף ומגורד דק
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שייני שום קצוצות דק
  • 2-3 פרוסות לחם שהושרו במים ונסחטו
  • 1 כף שמן
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה מלח

לציפוי:

  • קמח
  • 1 ביצה טרופה
  • מעט מים
  • מלח
  • 1 כף רסק עגבניות

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1 כפית בהרט
  • מעט סוכר
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 3 כוסות מים רותחים מעורבבים עם 1 כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה למפרום – תפו"א ממולאים בבשר:

הכנת תערובת הבשר:

  1. בקערה מכניסים את כל המצרכים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה
  2. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות לאורך בעזרת מנדולינה או סכין ומשרים אותם בקערה עם כף מלח למשך 10 דק'
  3. ממלאים את פרוסות התפוחי אדמה בתערובת הבשר ויוצרים סנדוויץ.
  4. בקערה עמוקה מכניסים קמח ומקמחים כל סנדוויץ' (מפרום) של תפוח אדמה עם בשר משני הצדדים.

הכנת הבלילה למפרום:

  1. בקערה, מכניסים ביצה טרופה, מים, מלח, כף רסק עגבניות מערבבים היטב וטובלים את סנדוויץ' תפוחי האדמה המקומחים בבלילה
  2. מטגנים בשמן עד להשחמה ומניחים בצד עד להצטננות, בינתיים מכינים את הרוטב למפרום

הכנת הרוטב:

  1. בסיר, מטגנים בצל קצוץ בשמן עד להזהבה
  2. מוסיפים  את שיני השום לטיגון קצר ומוסיפים כף פפריקה מתוקה ו- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  3. מערבבים היטב ומוסיפים את יתר התבלינים
  4. מוסיפים את המים הרותחים עם כף אבקת מרק עוף ומערבבים היטב
  5. מביאים לרתיחה, ומוסיפים את המפרום לסיר, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר
  6. מבשלים על להבה בינונית / נמוכה במשך כ 45-50 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

מפרום תפוחי אדמה ממולא מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}