מחמם ביום קריר
מתכון למרק עדשים כתומות וירקות
מתכון נהדר ליום סגריר וקר, מרק ירקות עם עדשים כתומות, שיעניק לכם חמימות וטעם משובח ליום נפלא
- חני לוין
- ה' טבת התשפ"ג
מרק עדשים כתומות עם ירקות צילום: אתי זוהר
מתכון למרק עדשים כתומות וירקות / אתי זוהר
המצרכים למרק עדשים כתומות וירקות:
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
- 3 גבעולי סלרי
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כפית שטוחה פפריקה
- מעט מלח
- קמצוץ פלפל לבן
- 1 כף אבקת מרק עוף
- מים רותחים (כ 4 סנטימטר מעל גובה הירקות)
- עלי סלרי / כוסברה
אופן ההכנה למרק עדשים כתומות וירקות:
- בקערה מכניסים את העדשים ומעליהן ממלאים במים.
- משרים במשך 10 דקות
- בינתיים מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את יתר הירקות, צורבים אותם יחד עם הבצל הזהוב עד שהגזר ותפוחי אדמה והסלרי מקבלים צבע מעט שחום
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב לאיחוד.
- מסננים ושוטפים היטב את העדשים
- מוסיפים את העדשים לירקות שטוגנו ומכסים במים רותחים כ4 סנטימטרים גובה מעל הירקות והעדשים.
- מביאים לרתיחה מנמיכים את האש, מבשלים במשך כחצי שעה, לקראת הסוף מוסיפים את עלי הסלרי או הכוסברה ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות