מושלמת לכל חגיגה: עוגת שוקולד פשוטה ב-5 דקות הכנה וללא מיקסר
כאלה מתכונים בדיוק אנחנו אוהבים – גם קלים, גם פשוטים, אבל נראים מיליון דולר וטעימים בטירופים… אז, הנה היא – קלילה ויפהפייה, טעימה וחגיגית – עוגת שוקולד פשוטה ב-5 דקות הכנה ובלי מיקסר בכללל שכל מטרתה היא אחת בלבד – לפנק, לפנק, לפנק… והיא עושה זה בגדול עם טעמים שוקולדיים עשירים ומופלאים, גנאש ענוג ומתוק, מרקם רך ואוורירי במיוחד וקישוטים מהממים שהופכים אותה לעוגה המושלמת לכל חגיגה, אירוע משמח וסתם כשרוצים להמתיק את היום ליד הקפה…
- כתבה מקודמת
- ג' טבת התשפ"ג
מושלמת לכל חגיגה צילום: שרה יוסף
למה באמת כדאי לכם: מתכון לעוגת שוקולד פשוטה
- עוגת שוקולד פשוטה לילדים היא ה-עוגה המושלמת לכל חגיגה, אירוע משמח וסתם כשרוצים להמתיק את היום ליד הקפה…
- טעמים שוקולדיים עשירים, גנאש ענוג ומתוק, מרקם רך ואוורירי וקישוטים מהממים - ואוו!
- מתכון עוגת שוקולית פשוטה שאין פשוט ממנו… כל אחד מכין!
שורה תחתונה: גם מוכנה ב-5 דקות וגם בלי מיקסר, מה עוד אפשר לבקש מעוגת שוקולד?
מכורים לשוקולד? זה בסדר.. גם אנחנו! עוגה חמה או קרה, בחושה וללא אפייה, או מושקעת גבוהה - אוסף עוגות שוקולד הכי שוות ברשת - מחכה לכם עכשיו!
אז איך מכינים מתכון עוגת שוקולד פשוטה זה?
עוגה בטעם שוקולדי עשיר מושלמת לכל חגיגה, אירוע משמח, או סתם משהו מתוק ליד הקפה!
באדיבות: שרה יוסף
ציוד: כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל | תבנית חד פעמי מלבנית קטנה או 2 תבניות אינגליש קייק
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
½ כוס שמנת מתוקה
1 אבקת אפייה
½1 כוסות קמח תופח
1 שקיק סוכר וניל (10 גרם)
5 כפות שוקולית
1 כף נס
½ כוס חמים להוספה בסוף
לגנאש:
½ מיכל שמנת מתוקה
1 שוקולד מריר
1 כפית דבש
לקישוט:
שוקולד לבן מומס ולקשקש
סוכריות, מרשמלו או קוקוס
אופן ההכנה
- נשים בקערה ביצים, סוכר ושמן ונערבב היטב עם מזלג. נערבב את כל היבשים בקערה נפרדת ונוסיף לקערה עם הביצים. בסוף נחמם את החצי כוס שמנת מתוקה ונערבב הכל יחד, נוסיף את המים ונערבב.
- נחמם תנור 180 מעלות, נשים את הבלילה בתבנית חד פעמית מלבנית ונאפה 35 דקות. נבדוק עם סכין כשמוכן, ונוציא. ניקח כוס מים מהברז וכפית נס ונרטיב את העוגה. נעשה בעוגה חורים עם שיפוד.
- עכשיו נכין את הגנאש - נרתיח שמנת מתוקה ואיך שמתחילה לרתוח נכבה את הגז, נוסיף את השוקולד והדבש ונערבב היטב לקבלת קרם חלק. נשפוך על העוגה חצי מהכמות, נמתין שתי דקות ונוסיף את השאר.
- אפשר לקשט עם מה שאוהבים – שוקולד לבן, סוכריות, מרשמלו או קוקוס ואפשר לפרוס לריבועים ולקשט כל ריבוע בתוספת אחרת
קרדיט >> שרה יוסף
באינסטגרם: @sarayosef.net_ | ובדף שלה: שרה יוסף - ערוץ המתכונים הרשמי
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות