סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות
לילות החנוכה מלאים באור, שמחה ומשפחה. זוהי בדיוק ההזדמנות המתאימה לפנק את בני הבית בגיוון מענין מסופגניות הריבה המסורתיות ולצד ההנאה הקולינרית, להכניס גם ערך תזונתי עשיר למנת השמן החגיגית
סופגניות מיני מלוחות במילוי סלט טונה
המוצרים הנדרשים:
לבצק:
חמש מאות גרם קמח
שתי כפיות שמרים יבשים
שתי כפות שמן
כוס מים – 240 מ"ל
כפית סוכר
כפית מלח
מילוי טונה עשיר:
שתי קופסאות של טונה סטארקיסט בשמן
ביצה קשה גדולה
שתי כפות מיונז
שתי כפות מלפפונים חמוצים קצוצים
מלח
פלפל שחור גרוס
מיץ לימון
אופן הכנת הסופגניות:
מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים במשך כ-7 דקות, מתפיחים בכלי מכוסה עד להכפלת נפח הבצק.
לאחר ההתפחה צרים עיגולים קטנים, מרדדים את קצוות הכדורים ומשאירים את מרכז הכדור גבוה ותפוח. את הכדורים המוכנים מניחים להתפחה על נייר גבי אפיה במרחקים זה מזה ומכסים בניילון נצמד משומן. מטגנים בחום בינוני עד להשחמה של שני צידי הסופגנייה, מוציאים ומקררים על גבי נייר סופג.
אופן הכנת מילוי הטונה:
מסננים את קופסאות הטונה ומפוררים לתוך קערה, מגרדים בעזרת פומפיה את הביצה הקשה, מוסיפים את המיונז והמלפפונים החמוצים ומערבבים לסלט אחיד. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ומיץ לימון.
אופן הרכבת הסופגניות:
לאחר התקררות הסופגניות, יוצרים חתך בצידי כל סופגנייה וממלאים בסלט טונה עשיר, מגישים לשולחן החגיגי ונהנים מארוחת טעימה, מקורית, עשירה ומזינה.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות