הידעתם? זוהי משכורתם של הרמטכ"ל והמפכ"ל
הדוח השנתי על הוצאות השכר במערכת הביטחון נחשף. ממנו עולה כי הרמטכ"ל משתכר במעל 100 אלף שקלים בחודש והמפכ"ל ונציבת שב"ס בסכום קרוב
- קובי עוזיאלי
- כ"א כסלו התשפ"ג
- 4 תגובות
הממונה על השכר באוצר, קובי בר נתן, פרסם אמש (רביעי) את הדוח השנתי על הוצאות השכר במערכת הביטחון לשנת 2021, לפי הנתונים, זה השכר של ראשי הארגונים – הרמטכ"ל משתכר 101,831 שקלים בחודש, המפכ"ל 91,070 שקלים ונציבת שב"ס 94,185 שקלים.
על פי הדוח, השכר הממוצע של עובדי מערכת הביטחון נע בין 11,337 שקל בקרב משרתי הקבע הראשוני בצה"ל לבין 30,385 שקל למשרתים ביחידות הסמך של משרד הביטחון, בהן הוועדה לאנרגיה אטומית הכפופה למשרד ראש הממשלה. השינוי הגבוה ביותר בשכר חל בגופים החשאיים, המוסד והשב"כ, עם עלייה של כ-3.4% בין שנת 2019 לשנת 2021.
הממונה על השכר באוצר, קובי בר נתן, אמר עם פרסום הדוח כי "מערכת הביטחון הינה מהמערכות החשובות ביותר בישראל. בתקופה האחרונה שוק העבודה העולמי נמצא בטלטלה, המייצרת אתגרים חדשים בגיוס ושימור כוח אדם ומערכת הביטחון מושפעת גם היא מתהליכים אלו ונדרשת לפתרונות יצירתיים בהקצאת המשאבים לטובת עמידה ביעדיה והבטחת הביטחון לאזרחי מדינת ישראל. אנחנו בטוחים שאימוץ מודל חדשני, כמו זה הנחתם עם הגופים החשאיים לפני מספר חודשים, יאפשר התמודדות טובה יותר עם אתגרי הגיוס והשימור של גופי הביטחון".
מדובר צה״ל נמסר: "פעם נוספת בחר הממונה על השכר, לפרסם את הדוח מבלי לקבל את התייחסות צה"ל לאמור בו ואנו מגלים את ממצאיו מהתקשורת. כפי שנכתב בדוח, שכר המשרתים הממוצע בצה"ל הוא הנמוך ביותר ביחס לגופי הביטחון האחרים וממשיך להישחק ביחס לכוחות הביטחון האחרים. על מנת להשאיר בשורותיו את המשרתים הטובים והמתאימים, צה"ל נדרש לתת תגמול הולם והוגן למשרתיו.
"השכר בצה"ל נקבע בהתאם לשכר במגזר הציבורי והגבלות הממונה על השכר, ומושפע בעיקרו מהשכלה, מהוותק וממאפייני השירות הצבאי של כל משרת, תוך תעדוף משמעותי של לוחמים ומפקדים בשדה. באשר לפערים מגדריים, אין כל פער בין בשכרם בצה״ל של נשים וגברים בעלי מאפיינים זהים, שכן השכר נקבע אך ורק על פי מסלול השירות. צה"ל פועל בימים אלו בשיתוף עם משרד האוצר לקידום פתרונות ומענה לאתגרי כוח האדם בצה״ל, על כלל אוכלוסיות המשרתים השונות, לקראת דיוני התקציב הקרובים".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות