חורף בא: לכי על פאי תפוחים • מתכון
שעון החורף כבר איתנו, הלילות קרירים • מה מתאים מעוגה אפויה, המוגשת חם, עם אבקת סוכר מלמעלה? • כולנו אוהבות פאי תפוחים, למה שלא תכיני תבנית 'בשביל כוס התה'? • שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה, מגישה מתכון לפאי תפוחים צרפתי משובח • בתיאבון
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ג חשון התשע"ד
פאי תפוחים צרפתי
מצרכים :
לבצק-
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
80 גר' אבקת סוכר
20 גר' סוכר
1 ביצה
קורט מלח
גרידת לימון
למלית-
3 תפוחים
1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
2 כפות סוכר
למניפת התפוחים-
4 תפוחים
3 כפות סוכר
1/4 כפית קינמון
*ריבת משמש חלקה להברשה
אביזרים:
מיקסר (וו גיטרה), קוצץ ירקות, קולפן, זסטר, מברשת לאפייה, קערות ערבול
אופן ההכנה
• לבצק- שמים בקערת המיקסר חמאה, סוכר, אבקת סוכר, גרידת לימון וביצה, מעבדים בעזרת הוו גיטרה.
• כשמתקבלת תערובת קרמית מוסיפים קמח ומלח ומערבבים כדקה. שומרים את הבצק במקרר כחצי שעה.
• משטחים את הבצק בתבנית פאי משומנת, מכסים בנייר כסף ומניחים שעועית יבשה כמשקולת ואופים אפייה עיוורת כרבע שעה.
• מוציאים מהתנור, מסירים את הנייר ומברישים את הבצק בשתי כפות ריבת משמש המומסת במיקרו.
• למלית- מרסקים בקוצץ הירקות בפומפייה העבה 3 תפוחים וסוחטים. מוסיפים חצי כוס רסק תפוחים ו 3- כפות סוכר, מערבבים ומשטחים את המלית על הבצק המוברש ומישרים.
• למניפת התפוחים- מקלפים וחותכים את התפוחים לפרוסות דקיקות ומסדרים אותם כמניפה מעל המלית. מפזרים מעל את הסוכר והקינמון ומברישים בריבת משמש מומסת. מכניסים לתנור ל- 180 מעלות ואופים כ 25- דקות עד להזהבה.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות