י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024

חורף בא: לכי על פאי תפוחים • מתכון

שעון החורף כבר איתנו, הלילות קרירים • מה מתאים מעוגה אפויה, המוגשת חם, עם אבקת סוכר מלמעלה? • כולנו אוהבות פאי תפוחים, למה שלא תכיני תבנית 'בשביל כוס התה'? • שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה, מגישה מתכון לפאי תפוחים צרפתי משובח • בתיאבון

חורף בא: לכי על פאי תפוחים • מתכון



פאי תפוחים צרפתי

מצרכים :

לבצק-

300 גר' קמח
200 גר' חמאה
80 גר' אבקת סוכר
20 גר' סוכר
1 ביצה
קורט מלח
גרידת לימון

למלית-

3 תפוחים
1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
2 כפות סוכר

למניפת התפוחים-

4 תפוחים
3 כפות סוכר
1/4 כפית קינמון
*ריבת משמש חלקה להברשה

אביזרים:

מיקסר (וו גיטרה), קוצץ ירקות, קולפן, זסטר, מברשת לאפייה, קערות ערבול

אופן ההכנה

• לבצק- שמים בקערת המיקסר חמאה, סוכר, אבקת סוכר, גרידת לימון וביצה, מעבדים בעזרת הוו גיטרה.

• כשמתקבלת תערובת קרמית מוסיפים קמח ומלח ומערבבים כדקה. שומרים את הבצק במקרר כחצי שעה.

• משטחים את הבצק בתבנית פאי משומנת, מכסים בנייר כסף ומניחים שעועית יבשה כמשקולת ואופים אפייה עיוורת כרבע שעה.

• מוציאים מהתנור, מסירים את הנייר ומברישים את הבצק בשתי כפות ריבת משמש המומסת במיקרו.

• למלית- מרסקים בקוצץ הירקות בפומפייה העבה 3 תפוחים וסוחטים. מוסיפים חצי כוס רסק תפוחים ו 3- כפות סוכר, מערבבים ומשטחים את המלית על הבצק המוברש ומישרים.
• למניפת התפוחים- מקלפים וחותכים את התפוחים לפרוסות דקיקות ומסדרים אותם כמניפה מעל המלית. מפזרים מעל את הסוכר והקינמון ומברישים בריבת משמש מומסת. מכניסים לתנור ל- 180 מעלות ואופים כ 25- דקות עד להזהבה.

פאי תפוחים מלית שמרית צפדיה גולדברג ניופאן

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}