כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
טעם חדש

מתכון לפטריות עם ערמונים ובצל ברוטב אסיאתי

תוספת מושלמת לסעודת שבת, תבשיל פטריות, ערמונים ובצל המתובלים ברוטב אסיאתי וירק קצוץ ונותנים טעם חדש לשולחן הבשת

מתכון לפטריות עם ערמונים ובצל ברוטב אסיאתי
פטריות עם ערמונים ובצל ברוטב אסיאתי צילום: שולמית שחר

מתכון לפטריות עם ערמונים ובצל ברוטב אסיאתי / שחר שולמית

המצרכים לפטריות עם ערמונים ובצל ברוטב אסיאתי:

  • 6 בצלים גדולים
  • 3 קופסאות של פטריות שלמות (קופסאות של 400 גרם)
  • 4 שקיות של ערמונים קלויים וקלופים (אריזות של 100 גרם)

לתיבול:

  • 1/2 כוס שמן (כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה)
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות רוטב סויה מתוק
  • 6 כפות סילאן
  • 3 כפות שומשום
  • 1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה גרוסה
  • 1 כפית מחוקה מלח

אופן ההכנה לפטריות עם ערמונים ובצל ברוטב אסייאתי:

  1. קולפים וחותכים את הבצל לרצועות דקות
  2. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל והפטריות (לאחר שסיננו אותן היטב מנוזלים) מספר דקות תוך כדי הקפצה.
  3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב, מבשלים על להבה נמוכה ומערבבים מידי פעם עד לריכוך והשחמה של הבצל. (סבלנות זה לוקח זמן)
  4. מוסיפים את הערמונים והפטרוזיליה וממשיכים בבישול על אש נמוכה עד שרוב הנוזלים מצטמצמים

בהצלחה רבה ובתאבון.

ערמונים פטריות בצל

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}