ממתק מסורתי
מתכון לזנגולה – סופגניות שבלוליות עיראקיות
זנגולה הוא ממתק עיראקי מסורתי, מעין סופגניות מטוגנות נהדרות בצורת שבלולים הספוגות בסירופ סוכר. גם אם אתם לא מהעדה, אתם הולכים להתאהב!
- בשיתוף סנו
- כ"א כסלו התשפ"ג
זנגולה צילום: נמרוד גינושר
מצרכים
300 גרם קמח תופח
2 כפות סוכר לבן
275 מ"ל חלב 3%
2 ביצים L
סנו סושי – שקיות זיפר
סנו סושי – רב מגבת ג’מבו
טיגון
1/2 בקבוק שמן קנולה לטיגון עמוקב
הגשה
טיפה אבקת סוכר
הכנת זנגולה • נמרוד גינושר
הכנת זנגולה • נמרוד גינושר
אופן הכנה
- בקערה טורפים יחד ביצה, חלב וסוכר עד לאיחוד.
- מערבבים פנימה את הקמח עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים את התערובת כולה לתוך סנו סושי - שקיות זיפר סליידר.
- מחממים סיר עם שמן לטיגון לחום של 160 מעלות.
- חותכים חור קטן (ברוחב של כ-⅓ אינץ’) בפינה של שקית הזיפר ומעבירים את הבלילה אל השמן החם בתנועה סיבובית, כך שייווצר שבלול בצק.
- ממשיכים לזלף את הזנגולות אל השמן החם, בכמה סבבים. מטגנים במשך 30-45 שניות והופכים צד למשך 20 שניות נוספות.
- בעזרת כף מחוררת, מעבירים לתבנית מרופדת בסנו סושי - רב מגבת ג’מבו.
- מפזרים מיד אבקת סוכר.
- חוזרים על התהליך עם שאר הבלילה.
באדיבות פודי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות