כ"ב חשון התשפ"ה
23.11.2024
ממתק מסורתי

מתכון לזנגולה – סופגניות שבלוליות עיראקיות

זנגולה הוא ממתק עיראקי מסורתי, מעין סופגניות מטוגנות נהדרות בצורת שבלולים הספוגות בסירופ סוכר. גם אם אתם לא מהעדה, אתם הולכים להתאהב!

מתכון לזנגולה – סופגניות שבלוליות עיראקיות
זנגולה צילום: נמרוד גינושר

מצרכים

300 גרם קמח תופח
2 כפות סוכר לבן
275 מ"ל חלב 3%
2 ביצים L
סנו סושי – שקיות זיפר
סנו סושי – רב מגבת ג’מבו

טיגון

1/2 בקבוק שמן קנולה לטיגון עמוקב

הגשה

טיפה אבקת סוכר


הכנת זנגולה • נמרוד גינושר

אופן הכנה

  1. בקערה טורפים יחד ביצה, חלב וסוכר עד לאיחוד.
  2. מערבבים פנימה את הקמח עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים את התערובת כולה לתוך סנו סושי - שקיות זיפר סליידר.
  3. מחממים סיר עם שמן לטיגון לחום של 160 מעלות.
  4. חותכים חור קטן (ברוחב של כ-⅓ אינץ’) בפינה של שקית הזיפר ומעבירים את הבלילה אל השמן החם בתנועה סיבובית, כך שייווצר שבלול בצק.
  5. ממשיכים לזלף את הזנגולות אל השמן החם, בכמה סבבים. מטגנים במשך 30-45 שניות והופכים צד למשך 20 שניות נוספות.
  6. בעזרת כף מחוררת, מעבירים לתבנית מרופדת בסנו סושי - רב מגבת ג’מבו.
  7. מפזרים מיד אבקת סוכר.
  8. חוזרים על התהליך עם שאר הבלילה.

    באדיבות פודי
סנו סופגניות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}