מושלמות לאירוח
מתכון לקריוש - סופגניות פרח אלג’יראיות יפהפיות
סופגניות מושלמות לאירוח, שקוצרות קריאות התפעלות- קריוש, סופגניות פרח אלג'יראיות, מבצק מטוגן, בזילוף דבש. כוס תה בצד ואתם מסודרים!
- בשיתוף סנו
- כ"א כסלו התשפ"ג
קריוש צילום: Nimrod Genisher
מצרכים
400 גרם קמח לבן
100 גרם סולת
1 ביצה L
100 גרם חמאה מומסת
1 1/2 כפות סוכר לבן
1 כף אבקת אפייה
1/2 כפית שמרים יבשים
או כפית וחצי שמרים טריים 120 מ"ל או 1/2כוס מים ועוד טיפה לפי הצורך
חופן שקדים מולבנים שלמים לא קלויים
סנו סושי – ניילון נצמד
לטיגון
1/2 בקבוק שמן קנולה
לטיגון עמוק
סנו סושי – נייר אפייה טבעי
סנו סושי – מגבות הפלא
הגשה
1/2 כוס דבש מחומם במיקרוגל, לזילוף
הכנת קריוש • נמרוד גינושר
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרי הבצק, למעט המים.
- מפעילים במהירות איטית, ממתינים לערבול החומרים, ומוסיפים את המים בהדרגה עד להיטמעות בבצק.
- כשכל המים נטמעו בבצק, מגבירים למהירות בינונית עד גבוהה עד שהבצק הופך אחיד ורך למגע.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בסנו סושי- ניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-120 דקות.
- מורידים את הנפח מהבצק ומחלקים אותו ל-5 חלקים שווים. בזמן שעובדים על חלק אחד, מכסים את החלקים האחרים כדי שלא יתייבשו.
- מרדדים חתיכה אחת של בצק לעלה דק יחסית.
- קורצים ממנו 9 פרחים בעזרת החותכן הגדול, 3 פרחים עם החותכן הבינוני ו-3 עם החותכן הקטן.
- מכינים את הפרחים: גוזרים סנו סושי- נייר אפייה טבעי לריבועים שיכילו את הפרחים, כך שנוכל להרים כל אחד בנפרד.
- מניחים פרח גדול אחד על ריבוע נייר אפייה ומורחים את המרכז במעט ביצה טרופה. מעליו מניחים פרח גדול שני, מורחים שוב ביצה ומניחים את הפרח הגדול השלישי.
- מורחים ביצה במרכז הפרח השלישי ועליו מניחים פרח בגודל בינוני. שוב מדביקים את המרכז עם ביצה ומעל מניחים פרח קטן.
- לוקחים שקד אחד ותוקעים במרכז הפרח שנוצר. לוחצים את השקד פנימה היטב, כדי שהשקד יישאר עמוק בבצק גם כאשר הוא יתפח.
- ממשיכים להכין פרחים באותו האופן מכל הבצק שנותר. מכל חתיכת בצק מייצרים 3 פרחים.
- מטגנים את הקריוש: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר עמוק יחסית.
באדיבות פודי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות