א' חשון התשפ"ה
02.11.2024
מושלמות לאירוח

מתכון לקריוש - סופגניות פרח אלג’יראיות יפהפיות

סופגניות מושלמות לאירוח, שקוצרות קריאות התפעלות- קריוש, סופגניות פרח אלג'יראיות, מבצק מטוגן, בזילוף דבש. כוס תה בצד ואתם מסודרים!

מתכון לקריוש - סופגניות פרח אלג’יראיות יפהפיות
קריוש צילום: Nimrod Genisher

מצרכים

400 גרם קמח לבן
100 גרם סולת
1 ביצה L
100 גרם חמאה מומסת
1 1/2 כפות סוכר לבן
1 כף אבקת אפייה
1/2 כפית שמרים יבשים
או כפית וחצי שמרים טריים 120 מ"ל או 1/2כוס מים ועוד טיפה לפי הצורך
חופן שקדים מולבנים שלמים לא קלויים
סנו סושי – ניילון נצמד

לטיגון

1/2 בקבוק שמן קנולה
לטיגון עמוק
סנו סושי – נייר אפייה טבעי
סנו סושי – מגבות הפלא

הגשה

1/2 כוס דבש מחומם במיקרוגל, לזילוף


הכנת קריוש • נמרוד גינושר

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרי הבצק, למעט המים.
  2. מפעילים במהירות איטית, ממתינים לערבול החומרים, ומוסיפים את המים בהדרגה עד להיטמעות בבצק.
  3. כשכל המים נטמעו בבצק, מגבירים למהירות בינונית עד גבוהה עד שהבצק הופך אחיד ורך למגע.
  4. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בסנו סושי- ניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-120 דקות.
  5. מורידים את הנפח מהבצק ומחלקים אותו ל-5 חלקים שווים. בזמן שעובדים על חלק אחד, מכסים את החלקים האחרים כדי שלא יתייבשו.
  6. מרדדים חתיכה אחת של בצק לעלה דק יחסית.
  7. קורצים ממנו 9 פרחים בעזרת החותכן הגדול, 3 פרחים עם החותכן הבינוני ו-3 עם החותכן הקטן.
  8. מכינים את הפרחים: גוזרים סנו סושי- נייר אפייה טבעי לריבועים שיכילו את הפרחים, כך שנוכל להרים כל אחד בנפרד.
  9. מניחים פרח גדול אחד על ריבוע נייר אפייה ומורחים את המרכז במעט ביצה טרופה. מעליו מניחים פרח גדול שני, מורחים שוב ביצה ומניחים את הפרח הגדול השלישי.
  10. מורחים ביצה במרכז הפרח השלישי ועליו מניחים פרח בגודל בינוני. שוב מדביקים את המרכז עם ביצה ומעל מניחים פרח קטן.
  11. לוקחים שקד אחד ותוקעים במרכז הפרח שנוצר. לוחצים את השקד פנימה היטב, כדי שהשקד יישאר עמוק בבצק גם כאשר הוא יתפח.
  12. ממשיכים להכין פרחים באותו האופן מכל הבצק שנותר. מכל חתיכת בצק מייצרים 3 פרחים.
  13. מטגנים את הקריוש: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר עמוק יחסית.

    באדיבות פודי

 

 

סנו סופגניות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}