כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
היישר מהמטבח הרוסי

מתכון לפירושקי טבעוני במילוי תפוחי אדמה

הכיסונים הממולאים המשגעים מהמטבח הרוסי במהדורה טבעונית! אולגה טוכשר מכינה לנו פירושקי טבעוני מטוגן וטעים כיאה לחג בו אנו לא סופרים את הקלוריות:)

מתכון לפירושקי טבעוני במילוי תפוחי אדמה
פירושקי צילום: נמרוד גינושר

מצרכים

מלית

1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

3 כפות שמן קנולה

1 בצל גדול קצוץ

1 צרור שמיר קצוץ (אופציונלי)

קורט מלח דק לפי הטעם

קורט פלפל שחור טחון לפי הטעם

טיגון

1כוס שמן קנולה

לטיגון חצי עמוק

סנו סושי – רב מגבת ג’מבו

בצק

500 גרם קמח לבן

2 כפיות שמרים יבשים

1 כף סוכר לבן 300 מ"ל או 1 1/4כוסות מים פושרים או מי בישול תפוחי האדמה

50 מ"ל שמן קנולה

1/4 כוס פחות כף

1 כפית מלח דק

הגשה

1 גביע גבינת סויה


פירושקי טבעוני מטוגן וטעים • נמרוד גינושר

אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: מבשלים את תפוחי האדמה בכמות גדולה של מים במשך כ-25 דקות, עד שהם מתרככים. שומרים בצד 300 מ”ל ממי הבישול (מצננים לטמפרטורת החדר).
  2. מסננים את היתר ומועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק בלי גושים. שומרים מכוסה בצד.
  3. בינתיים מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים במשך כ-8 דקות עד שמתקבל בצק רך ולא דביק מדי.
  4. מוסיפים את המלח ולשים במשך דקה נוספת.
  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים במקום חמים במשך 60 דקות, או עד להכפלת הנפח.
  6. ממשיכים להכין את המלית: מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד להזהבה יפה. מוסיפים את הבצל עם השמן לסיר עם הפירה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב. שומרים מכוסה עד להכנת הפירושקי.
  7. משמנים קלות את משטח העבודה (חשוב לשמן ולא לקמח, כי קמח נשרף בטיגון).
  8. לשים את הבצק כדי להוציא את האוויר ומרדדים אותו לעלה גדול בעובי כחצי ס”מ.
  9. קורצים עיגולים בעזרת קורצן גדול ושומרים את שאריות הבצק לנגלה הבאה.
  10. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
  11. מעצבים את הפירושקי: מניחים במרכז עיגול כף נדיבה מהמלית. סוגרים את הבצק מעל המלית לצורת חצי עיגול וצובטים את הקצוות.
  12. הופכים את חצי העיגול עם התפר כלפי מטה, מטשטשים אותו עד כמה שניתן ומעצבים בין הידיים לצורה אובלית.
  13. מטגנים את הפירושקי בסיר עם מכסה עד שהם משחימים, הופכים לצד שני וממשיכים לטגן שוב עד להשחמה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת עם סנו סושי - רב מגבת ג’מבו.
  14. מגישים את הפירושקי לצד גבינת הסויה.

באדיבות פודי

סנו מתכונים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}