זכרונות מתוקים
מתכון ל"זלבייה" - סופגנייה תימנית ממכרת
המטבח התימני ידוע בבצקים המעולים שלו, ומכאן הגיעה הזלבייה - סופגנייה מטוגנת הורסת, שאם היא טעימה כמו אחיותיה הקובנה והלחוח, הלך עלינו!
- בשיתוף סנו
- כ"א כסלו התשפ"ג
זלבייה צילום: נמרוד גנישר
זלבייה היא הסופגנייה התימנית, בצקנית טעימה ומטוגנת שאוכלים עם רסק עגבניות או בציפוי סוכר. ליונית צוקרמן יש זכרונות מתוקים מהזלבייה של יונה, השכנה של אמא שלה, ובמיוחד בשבילכם היא השיגה ממנה את המתכון!
מצרכים
500 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
2 1/4 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן קנולה
2 כפות סוכר לבן
1 כפית מלח דק
סנו סושי – מגבות הפלא
סנו סושי – ניילון נצמד
לטיגון
1כוס שמן קנולה
הגשה
1 כוס סוכר לבן
סנו סושי – נייר אפייה טבעי
הכנת הזלבייה • נמרוד גנישר
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, מעליו את השמרים, מעל השמרים את הסוכר, מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים את המים בהדרגה כדי שהנוזלים ייטמעו בקמח וייווצר גוש בצק אחיד.
- מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות.
- מעבירים לקערה משומנת ולשים מעט כדי להכניס אוויר לבצק בידיים משומנות.
- מכסים את הקערה בסנו סושי - ניילון נצמד ומתפיחים במשך 30 דקות.
ניילון נצמד • נמרוד גינושר - אחרי חצי שעה מוציאים אוויר מהבצק, מכסים שוב בניילון נצמד ומתפיחים במשך 45 דקות נוספות.
- מחלקים את הבצק לכדורים בגודל פינג פונג ומשטחים כל כדור לפיתה שמנמנה.
- ממלאים מחבת בשמן עד גובה רבע המחבת ומטגנים את הזלבייה עד שהיא מזהיבה בשני צידיה.
- שופכים כוס סוכר לקערה רחבה שתכיל את הזלבייה.
- מוציאים את הזלבייה מהשמן, טובלים בקערת הסוכר ומניחים על צלחת מרפדת בסנו סושי - מגבות הפלא לספיגת השומן העודף.
- הגשה: מניחים את הזלביה בכלי הגשה מרופד סנו סושי - נייר אפייה טבעי.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות