פרווה אבל יוקרתי
מתכון לפלפלים ממולאים בבורגול וירקות
את המנה הזו אתם לא תפסיקו להכין, פלפלים ממולאים בתערובת של בורגול וירקות המעניקים לכם יחד מנת פרווה מושלמת יוקרתית וטעימה במיוחד
- חני לוין
- ל' חשון התשפ"ג
פלפלים ממולאים בבורגול וירקות צילום: אתי זוהר
מתכון לפלפלים ממולאים בבורגול וירקות / אתי זוהר
המצרכים לפלפלים ממולאים בבורגול וירקות:
- פלפלים אדומים בינוניים (לפי כמות הסועדים)
- 1 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לפרוסות
למילוי:
- שקית בורגול בינוני (חצי קילו)
- 3 כפות שמן
- 1/4 כפית מלח
- מים רותחים עד לכיסוי הבורגול
- 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות.
- 2 גזרים מגורדים
- 2 שיני שום כתושות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
- 1/4 עד 1/2 כפית בהרט
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אבקת מרק עוף
לרוטב:
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן
- 1 כף מלאה פפריקה מתוקה
- 2 כפות מלאות רסק עגבניות
- 1/2 כפית סוכר
- 1 כפית גדושה מרק עוף
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית בהרט
אופן ההכנה לפלפלים ממולאים בבורגול וירקות:
הכנת הפלפלים:
- בקערה מכניסים את הבורגול, השמן, המלח והמים הרותחים ומערבבים היטב
- מכסים ומניחים בצד למשך 10 דקות
- בינתיים, מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את 2 הבצלים עד להשחמה
- מערבבים את הבורגול בעזרת מזלג ומוסיפים פנימה את הבצל המטוגן
- מוסיפים גם את הגזרים המגורדים, השום, הפטרוזיליה והכוסברה ומתבלים.
- מערבבים היטב לאיחוד
- חותכים את הראש של הפלפלים ומרוקנים אותם
- שוטפים הייטב וממלאים בתערובת הבורגול
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר עם השמן ומוסיפים את השום, מוסיפים את יתר המצרכים לפי הסדר ומערבבים היטב לקבלת רוטב חלק.
- בתחתית הסיר מניחים את פרוסות תפוח האדמה ומעל מסדרים את הפלפלים הממולאים
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומבשלים במשך כ40 דקות עד לבישול מלא.
בהצלה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות