כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
חגיגיות ומוצלחות

מתכון ללחמניות משובחות שראויות לתשבחות

מחפשים מתכון מיוחד ללחמניות חגיגיות ומוצלחות? קבלו מתכון ללחמניות טעימות ומפנקות שלא תפסיקו לקצור עליהן מחמאות

מתכון ללחמניות משובחות שראויות לתשבחות
לחמניות משובחות שראויות לתשבחות צילום: שולמית שחר

מתכון ללחמניות משובחות שראויות לתשבחות / שחר שולמית

המצרכים ללחמניות משובחות שראויות לתשבחות:

מידות אוניברסליות

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 4 ביצים גודל לארג'
  • 4\3 כוס  שמן קנולה
  • 1.5 כוסות חלב חמים (או מים)
  • 1 כפית מחוקה מלח

להברשה:

  • ביצה טרופה
  • שומשום לבן ושחור

אופן ההכנה ללחמניות משובחות שראויות לתשבחות:

  1. מניחים בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים והסוכר ומערבבים מעט במהירות נמוכה עם וו לישה
  2. מוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים ומערבלים את הבצק כ5 דקות (הבצק מעט דביק)
  3. משמנים ועוטפים את כדור הבצק בשמן ועוטפים את הקערה בניילון ושמים במקרר לילה (לממהרים...מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח וממשיכים כרגיל)
  4. למחרת מוציאים את הבצק ונותנים לו שעה מנוחה בחוץ
  5. מחלקים אותו לגודל המתאים (שוקלים כל חתיכה במשקל של כ30 גרם שזאת מידת שמינית של כוס אוניברסלית)
  6. בקערה קטנה שמים מעט שמן ועוטפים בו את חתיכות הבצק ומניחים אותם על גבי ניילון משומן ומכסים בניילון נוסף
  7. (לוקחים לפי הסדר את חתיכת הבצק שהנחנו ראשונה ואיתה מתחילים לעבוד וכן הלאה) מרדדים כל חתיכה למלבן בערך בגודל של 9 על 12 סנטימטר
  8. חורצים חצי מהבצק מהצד הצר של רצועת הבצק בגלגלת הייעודית ומגלגלים את הבצק לגלילה מהצד החלק לכיוון הצד שחרצנו עם הגלגלת (בהעדר גלגלת כזאת ניתן לחתוך את הבצק עם סכין או לגלגל ללא חיתוך...הטעם יישאר משובח כפי שהוא)
  9. הגלגלת לחיתוך. קרדיט: שולמית שחר
  10. מניחים את הלחמניות בתבניות על גבי נייר אפיה לתפיחה נוספת של 30 דקות ובינתיים מחממים מראש תנור ל180 מעלות
  11. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום
  12. אופים אותן בין 20 ל25 דקות או עד שהלחמניות זהובות
  13. אם רוצים להדר: מיד כשמוציאים את הלחמניות מהתנור מורחים עליהן חמאה רכה וזוללים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון לחמניות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}