כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
הפעולות הפשוטות יגנו עליכם

5 סיבות חשובות לעדכן את התוכנות והמכשירים שלכם

אחד הדברים שמעייפים אותנו הוא שהמכשירים או התוכנות עוצרים אותנו ומבקשים שנעדכן אותם. אז למה זה חשוב ואיך זה רק עוזר להגן עלינו? כל הפרטים

5 סיבות חשובות לעדכן את התוכנות והמכשירים שלכם
אילוסטרציה צילום: pixabay

הטכנולוגיה מאפשרת לנו לעשות דברים מדהימים. המחשבים והמכשירים הניידים שלנו הם מרכז העולם הדיגיטלי וחלק בלתי נפרד מחיי העבודה והפנאי שלנו. הם השער לרשתות החברתיות, בנקאות מקוונת, סטרימינג, שליחת וקבלת הודעות, מעקב אחר הכושר הגופני ואינסוף דברים אחרים. בנסיבות מסוימות, הם עשויים להיות כלי חיוני לעבודה שלכם. כדי לקבל חוויה בטוחה ומיטבית, אתם חייבים לעדכן אותם.

ככל שמותקנות יותר תוכנות על המכשירים האלה, כך גדל הסיכוי שתקבלו התראה לעדכון תוך כדי שימוש באחת מהן. אך בפעם הבאה כדאי שתבינו באמת ותזכרו מה הסיבה לכך שנשלחים עדכוני תוכנה לפני לחיצה על "דחה" או "במועד מאוחר יותר".

למה לטרוח לעדכן?

בחברת אבטחת המידע ESET מסבירים כי תוכנות מפעילות את העולם. רק בשנת 2021 זוהו כ-230 מיליארד הורדות של אפליקציות, עלייה של 63% לעומת 2016. בנוסף, נטען כי למשתמש הסמארטפון הממוצע יש כ-40 אפליקציות שונות במכשיר שלו. הסטטיסטיקות האלה לא כוללות מכשירים אחרים שאולי אתם משתמשים בהם: מחשבים אישיים וניידים, צמידי כושר וגאדג׳טים חכמים אחרים.

אילוסטרציה | צילום: pixabay.

כל האפליקציות האלה זקוקות לעדכונים, וכך גם מערכת ההפעלה שמפעילה אותם, הדפדפן שבהם ואולי אף הקושחה שלהם (סוג מיוחד של תוכנה שמתחבר לחומרת המכשיר). אם תכפילו את המספר הזה בכמות המכשירים שיש לכם, תגלו שכמות ההתראות לעדכון היא למעשה כאב ראש די רציני. עם זאת, ב-ESET מסבירים כי עדכונים הם הכרחיים ממספר סיבות:

1. עדכונים הופכים אתכם לבטוחים יותר

תוכנות נכתבו ע"י בני אדם. זה אומר שהקוד שמפעיל אותן נפגע גם הוא מטעויות אנוש. לפעמים השגיאות האלה, שידועות גם כ"פרצות אבטחה", יכולות להיות מנוצלות ע"י האקרים זדוניים, שיכולים להיעזר באותם כשלי בטיחות כדי להשיג את מטרותיהם.

מתקפות כאלה עשויות להתחיל בניסיון לגרום לכם להקליק על קישור זדוני, לפתוח קובץ שמצורף להודעה או להיכנס לאתר זדוני שנוצר במיוחד כדי לפגוע בכם. התוצאה הסופית עשויה להיות הפעלה מרחוק של קוד על מערכות פגיעות או הורדת נוזקות למכשיר, שתוכננו כדי לגנוב סיסמאות לאתרים ופרטים פיננסיים אשר מאוחסנים באפליקציות על המכשיר או המחשב.

תוצאות מתקפות אלו עלולות להיות:

· גניבת זהות ותרמיות

· פריצה לאפליקציות וחשבונות רגישים כמו חשבונות הבנק

· כופרות שתוכננו כדי לסחוט אתכם באמצעות הצפנת כל הקבצים במחשב עד תשלום הכופר

· התקנת נוזקות לכריית מטבעות דיגיטליים – נוזקות שבאמצעותן האקר משתמש במחשב שלכם כדי לכרות מטבעות דיגיטליים באופן בלתי-חוקי, מה שיעלה את חשבון החשמל שלכם ויגרום לבלאי של המחשב

· נוזקות שיפרצו למכשיר וישתמשו בו כדי לתקוף אחרים

עדכונים מתקנים את הפרצות שמאפשרות את האיומים האלה. באמצעות שדרוג מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות לגרסה האחרונה שלהם, בעצם תאפשרו התקנת "טלאים" לבעיית האבטחה הרלוונטית.

2. עדכונים שומרים על החברים והמשפחה שלכם בטוחים

אין צורך להגיד שכל מחשב ברשת הביתית שאינו מעודכן יחשוף לא רק את החשבונות שלכם ואת המידע האישי והפיננסי שלכם לתוקפים, אלא גם את אלו של בני המשפחה שלכם או השותפים שלכם. האקרים עשויים גם לפרוץ לחשבונות הדוא״ל, המסרים המיידיים והרשתות החברתיות שלכם כדי לשלוח נוזקות מוסתרות לאנשי הקשר שלכם.

אילוסטרציה | צילום: pixabay.

אם תקפידו על עדכון כל המכשירים והתוכנות לגרסה המאובטחת ביותר שלהן, למעשה תעשו טובה גם לחברים ובני המשפחה שלכם.

3. עדכונים מבטיחים שהמכשיר יעבוד באופן המיטבי

עדכוני תוכנה לא מסייעים רק לשמירה על הגנת המכשיר שלכם. הם משוחררים גם כדי לטפל בבעיות ביצועים שהמפתחים עשויים לזהות. עדכונים עשויים לשפר את חיי הסוללה שלכם, למנוע קריסה של אפליקציות ותוכנות אחרות כתוצאה מתקלות, לשפר את מהירות הטעינה של דפי אינטרנט ולהוסיף מגוון של פונקציות אחרות שתוכננו כדי לשפר את חוויית השימוש הכללית.

במילים אחרות, מגיע לכם הטוב ביותר, לא ככה?

4. עדכונים מביאים אליכם את האפשרויות העדכניות ביותר בחינם

מפתחי תוכנה משתמשים בעדכונים גם כדי לאפשר שימוש בפיצ׳רים חדשים למשתמשים בהן. הגרסה האחרונה של iOS למשל כללה מגוון עצום של יכולות חדשות, החל מעריכת הודעות והתאמה אישית של מסך הנעילה וכלה בשיפורים ל-Apple Pay ואף אפשרות ״בדיקת בטיחות״ שמסייעת לאנשים במערכות יחסים פוגעניות.

שוב, מי לא ירצה להשתמש בגרסה העדכניות ביותר והטובה ביותר של התוכנות שלו?

5. עדכונים יחסכו לכם צרות מול המעסיק שלכם

חברות רבות עומדות על כך שהעובדים שלהן שעובדים מהבית ישתמשו רק במכשירים שסופקו ע"י החברה, שלהם יש מנגנוני עדכון משל עצמם. עם זאת, חלק מהם עשויים לאפשר לעובדים להשתמש במכשירים האישיים שלהם כדי להתחבר לרשתות ארגוניות ולגשת לאפליקציות עסקיות בענן. אך אם המכשירים האלה ייפרצו כי לא התקנתם עדכונים לתוכנות מסוימות, אתם עשויים להיות בבעיה.

אילוסטרציה | צילום: pixabay.

תוקף יוכל לגנוב את פרטי הגישה למשאבים הארגוניים ולגשת לנתונים ולמערכות רגישים של החברה. הוא יוכל גם להשתמש באותה הגישה כדי להדביק את הרשת הארגונית בנוזקות. זה יכול להוביל לדליפת מידע או למתקפת כופרה רצינית.

דברים נוספים שכדאי לחשוב עליהם

כדי להפוך את הכול לקל יותר, בחלק גדול מהמחשבים והמכשירים העדכונים האוטומטיים מופעלים כברירת מחדל. אם מסיבה מסוימת האפשרות אינה מופעלת אצלכם, חיפוש קצר באינטרנט יראה לכם כיצד להפעיל אותה. בנוסף, שקלו:

· לגבות מידע באופן קבוע, למקרה שעדכון יגרום לכשל של המכשיר או המחשב וכתוצאה מכך לאובדן מידע

· להקפיד מלכתחילה על הורדת תוכנות באופן בטוח – רק מחנויות אפליקציות רשמיות

· להוסיף שכבת הגנה נוספת לסביבה שלכם באמצעות תוכנת אבטחה מספק מהימן שמגנה על המחשב ועל מכשירים אחרים

המטרה של עדכונים היא לספק לכם את החוויה הבטוחה והעדכנית ביותר תוך כדי פתיחת האפשרות לפיצ׳רים רבים ככל האפשר. זה משהו שכל אחד שמשתמש בטכנולוגיה אמור לרצות.

חנות אפליקציות עדכון גרסה עדכון תוכנה חברת ESET

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}