אורז עם נתחי בשר וירקות בסגנון בוכרי
'שף הדרך' משיקה מנה בשרית, בטעם ביתי, בעלת הרכב תזונתי מאוזן • אם את רוצה קצת להשקיע – קבלי את המתכון • באדיבות השף אילן צוירן
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- י"ד חשון התשע"ד
צילום: חגית גורן
סדרת הארוחות שמחממות את עצמן ברגע של 'שף הדרך' - עשויה מחומרים טבעיים בלבד ואינן מכילות חומרים משמרים. את המנה האישית ניתן לאחסן ללא קירור עד שנתיים, להוציא בשעת הצורך ולחמם ברגע ללא צורך במיקרוגל, תנור, גז או אפילו מים חמים.
בזכות שקית הפטנט החדשנית, הארוחה הארוזה בחמגשית הרמטית מחממת את עצמה תוך דקות ספורות, תוך שימוש בכמות קטנה של מים. למנה הכשר של בד"צ "בית יוסף".
לרגל השקת המנה החדשה, מציע שף הבית של "שף הדרך" אילן צוירן, את המתכון להכנת אושפלאו, אחת המנות האהובות והמזינות ביותר.מתכון אושפלאו, מאת השף אילן צוירן:
אורז יסמין – 2 כוסות
קוביות בקר/כבש – 700 גרם
בצל – 3 בצלים בינוניים פרוסים דק
גזר – 3 גזרים בינונים חתוכים גפרורים
סלרי – מעט רק לטעם לנוזל בקר
חומוס – 150 גרם
צימוק כהה קטן – 50 גרם
שמן קנולה – 2 כפות
מלח – קורט (לפי הטעם)
זרעי כמון – 1 כפית
כורכום – 1/2 כפית
נוזל בקר/כבש מסונן – 3 כוסותאופן הכנה:
• מבשלים בתחילה את קוביות הבקר/כבש עד לריכוך עם מעט בצל, גזר וסלרי + קורט מלח ופלפל שחור גרוס.
• בסיום מסננים ושומרים את הנוזל.
• במקביל, מבשלים את החומוס המושרה עד לריכוך (אפשר גם לקנות קפוא ומוכן).
• מטגנים את הבצל, מוסיפים את הגזר ומקפיצים קלות.
• בנפרד, מטגנים את האורז, מוסיפים את כל המרכיבים ולבסוף את הנוזל בקר/כבש, מנמיכים אש ומבשלים עד 1/2 שעה.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות