כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
לכבוד שבת קודש

קל להכנה: מתכון לדג סלמון ברוטב עגבניות, שמן זית ושום

מתכון קל להכנה של דגי סלמון הנאפים בתנור ברוטב עסיסי עם ירק קצוץ וגרגירי חומוס, יוצרים יחד מנת פתיחה מושלמת 

קל להכנה: מתכון לדג סלמון ברוטב עגבניות, שמן זית ושום
דגי סלמון ברוטב עגבניות צילום: שולמית שחר

 מתכון לדג סלמון ברוטב עגבניות, שמן זית ושום / שולמית שחר

המצרכים לדג סלמון ברוטב עגבניות, שמן זית ושום:

מידות אוניברסליות

  • נתח שלם של דג סלמון (1.5 קילו)
  • 1 קופסת שימורים של חומוס ענק מושרה ומבושל
  • 3/4 כוס רוטב לדג (עגבניות, שמן זית ושום של אוסם)
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה לדג סלמון ברוטב עגבניות, שמן זית ושום:

  1. מקלפים את העור של הדג וחותכים אותו לרצועות
  2. שוטפים אותו היטב ומסננים אותו במסננת
  3. שוטפים את החומוס ומסננים אותו מהנוזלים
  4. מניחים בתבנית מעל גבי נייר אפיה את הדגים ומפזרים מעליהם את החומוס
  5. מערבבים בקערית את מצרכי התיבול ומורחים היטב את הדגים (ממליצה להשאיר את התבנית בתנור במשך כשעה לפני שמפעילים אותו)
  6. אופים את הדגים בחום של 200 מעלות כ30 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון.

דג סלמון דגים מתכוני דגים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}