המעבדה הכי משוכללת בעולם – הכבד - ד"ר Ph.D דייני דוד - רפואה משלימה
הכבד מהווה שחקן מרכזי בחילוף החומרים בגופנו. חילוף החומרים בגוף נועד ומשמש את הגוף בכדי לצבור "חומרי דלק" ואנרגיה שהגוף צורך לטובת תפקודו התקין
- כתבה מקודמת
- כ"ט תשרי התשפ"ג
הכבד הוא ה"מעבדה המשוכללת" ביותר בעולם, אין שני לו. הכבד הנו הבלוטה הגדולה ביותר בגוף. הכבד נמצא בחלק הימני העליון של חלל הבטן, והוא מתפקד כמסננת, כפילטר של רעלנים, וכמפעל כימי של הגוף, מפעל שמווסת רמות של חומרים חיוניים רבים בדם.
הכבד מהווה שחקן מרכזי בחילוף החומרים בגופנו. חילוף החומרים בגוף נועד ומשמש את הגוף בכדי לצבור "חומרי דלק" ואנרגיה שהגוף צורך לטובת תפקודו התקין.
הכבד מייצר חומרים המסייעים בעיכול המזון. לאחר שהכבד מסייע לעיכול האוכל שאנו אוכלים, הוא גם זה שדואג להיפטר מהרעלים שיש לנו בדם ולפנותם מגופנו. בכך הכבד קובע את רמת מערכת החיסון בגופינו, ע"י פינוי רעלנים וחיזוק סירקולציית הדם בגוף. הכבד גם מסייע ביצירת והפקת מולקולות של חלבונים הנחוצים לגוף.
פיזיולוגית הכבד
הכבד הנו רקמת דם, ללא עצמות, הכבד מחולק לשתי אונות: אונה ימנית גדולה ואונה שמאלית קטנה יותר. הכבד מחובר לסרעפת ולדפנות הבטן.
בצמוד לכבד מונח כיס המרה המקבל את מציו מהכבד.
בספרות המקצועית, מצוין שהכבד מבצע 500 פעולות כימיות שונות במקביל.
ללא כבד אין גופנו יכול להתקיים.
מזון "מטוגן" שהוכן בשמן עמוק רותח, מייצר המון רדיקלים חופשיים המקשים על תפקוד הכבד. אלכוהול מזיק לכבד ויותר מזה - מפרק את הרקמות בכבד ומפורר אותם.
בריאות הכבד תבוא לידי ביטוי בבדיקות דם בפרמטרים הבאים שאמורים להיות בנורמה תקינה: כולסטרול כללי, כולסטרול "רע", שומנים בכבד, אנזימי תפקודי כבד.
להלן חלק מתפקידי הכבד
- סילוק רעלנים מהגוף.
- מייצר חומרים שחשובים לקרישת הדם.
- מסלק עודפי חומצות אמינו על ידי פירוקן לאמוניה.
- הכבד מסנתז מיצי מרה, שמתנקזת אל כיס המרה ומשם מופרשת אל התריסריון.
- הכבד אחראי לסינתוז פחמימות, חלבונים ושומנים.
- הוא מייצר תאי דם אדומים בעובר ומייצר את חלבוני הפלסמה.
- הכבד מפרק תאי דם אדומים שהזדקנו,ואינם יעילים ומפנה אותם.
- הכבד מסנתז וויטמינים ומאחסן אותם אצלו, כדוגמת הוויטמינים: A/D/K/B12 ועוד.
למעשה כשאיבר או מערכת בגוף צריכים לטובת תפקודם התקין וויטמין או מינרל מסוים הכבד הוא זה שמספק להם את הדרוש מתוך המאגר שלו.
למידע נוסף מוזמנים לבקר באתר האינטרנט של כותב המאמר ד"ר דוד דייני:
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות