מתכון לאורז ובצל אחד אחד בהגשה מעניינת
אורז לבן, המאכל האהוב שמתחבר לכל מאכל, מתכון נהדר בשילוב בצל עם הגשה מעניינת שתכניס יוקרה לשולחן
- שולמית שחר
- כ"ח תשרי התשפ"ג
אורז ובצל צילום: שולמית שחר
מתכון לאורז ובצל אחד אחד בהגשה מעניינת / שחר שולמית
המצרכים לאורז ובצל אחד אחד בהגשה מעניינת:
מידות אוניברסליות
- 1/2 כוס בצל יבש
- 1 כוס מים רותחים
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 1/4 כוס שמן
- 3 כוסות מים
- 2 כפיות שטוחות מלח
אופן ההכנה לאורז ובצל אחד אחד בהגשה מעניינת:
- מניחים בקערה קטנה את הבצל היבש עם המים הרותחים ומניחים בצד מכוסה 1/2 שעה עד לריכוך הבצל
- מטגנים בסיר את האורז עם השמן מספר דקות
- ומוסיפים לסיר את שאר המצרכים כולל הבצל היבש ומערבבים
- מביאים לרתיחה ומנמיכים למינימום את הלהבה
- מבשלים את האורז כ1/2 שעה עד לספיחת כל הנוזלים
- משאירים מכוסה 15 דקות ורק אז מערבבים את האורז לפני שמגישים אותו אחד אחד
- אם רוצים להגיש אותו בגרסת גורמה ממלאים אותו דחוס בעודו חם בתוך כלי או קערית קטנה שמניחים בהם שקית נילון ומניחים בצד עד שהאורז מתקרר וכשמשחררים את האורז מהכלי או מהקערה האורז משתחרר בקלות מכלי ומהשקית
- מניחים אותו על גבי משטח מתאים (אני מניחה אותו על גבי קרטון מוזהב שמשתמשים בו לקינוחים) כדי שיהיה אפשר לחמם אותו כפי שהוא במיקרוגל עם הקרטן ולשמור על הצורה שלו לפני שמניחים אותו בצלחת עם התחתית היפה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות