כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
הותר לפרסום

מהנדס בסלקום העביר מידע לחמאס ותכנן פגיעה בזמן מלחמה

כתב אישום שהוגש מייחס לשלושה תושבי הצפון מסירת מידע רגיש בהיקף נרחב לארגון החמאס בטורקיה ולהצבת סיכון סייבר תשתיתי חמור לחברת סלקום בעת מערכה צבאית עתידית של מדינת ישראל

מהנדס בסלקום העביר מידע לחמאס ותכנן פגיעה בזמן מלחמה
צללית. אילוסטרציה צילום: unsplash

כתב אישום הוגש היום (חמישי) בבית המשפט המחוזי בלוד נגד שלושה תושבי הצפון שעל פי החשד מסרו מידע רגיש לארגון החמאס בטורקיה ותכננו לפגוע ברשת תקשורת בזמן מלחמה. על פי כתב האישום, אחד הנאשמים עבד החל משנת 2004 בחברת סלקום כמהנדס תוכנה, ובמסגרת תפקידו קיבל הרשאות גישה נרחבות למערכות בחברה.

העובד, שחש הזדהות אידיאולוגית עם חמאס יצר קשר עם ארגון הטרור בעזרת תיווכו של אשרף חסן, אזרח ישראלי פעיל חמאס שמעורב בקידום פעילות נגד ישראל בעזרת גיוס אזרחי המדינה. במהלך 2017, בעת שהותו בטורקיה, נפגש העובד עם גורמי חמאס מקומיים, ובהתאם לבקשתם העביר מידע רגיש אודות תשתיות התקשורת בישראל. מידע חסוי אליו נחשף במסגרת עבודתו, במטרה לסייע לארגון לפגוע באותן תשתיות, בעיקר בעיתות לחימה.

מחברת סלקום נמסר בתגובה: "סלקום מגנה בתוקף את האירוע החמור ופעלה באופן הדוק עם רשויות הביטחון על מנת לסכל כל נזק פוטנציאלי ולקדם את החקירה. לאחר בדיקה מעמיקה, אין כל אינדיקציה לגרימת נזק ללקוחות סלקום ואין כל חשש לדלף מידע אישי על לקוחות.

יובהר - כלל גורמי הביטחון קבעו כי לא נפל פגם בהתנהלות החברה. סלקום מונחית בשגרה על ידי כל גורמי הביטחון ועומדת בתנאים ובכללים המחמירים ביותר שלהם, כחלק ממחויבותה כחברת תקשורת ישראלית מובילה. העובד המואשם במעשים החמורים וכן היועץ החיצוני הודחו מסלקום לאלתר", תגובת החברה.

העבירו מידע לחמאס ותכננו לפגוע בתשתיות תקשורת בזמן מלחמה

על פי כתב האישום, החל משנת 2004 עבד הנאשם ר.ע, בחברת סלקום כמהנדס תוכנה, במסגרת תפקידו קיבל הרשאות גישה רחבות מאוד למערכות מחשב ומערכות מידע בחברה. מתוך הזדהות אידיאולוגית עם ארגון הטרור חמאס ומטרותיו, במהלך 2017, בעת שהותו בטורקיה, נפגש ר.ע עם גורמי חמאס מקומיים. 

כתב האישום מציין כי הפגישות נערכו בתיווכו של אשרף חסן, אזרח ישראלי שהינו פעיל חמאס המתגורר בטורקיה ולבנון ומעורב בקידום פעילות כנגד מדינת ישראל תוך ניצול אזרחי המדינה המגויסים על-ידו לטובת העניין. בהתאם לבקשתם של הגורמים בארגון החמאס, העביר ר.ע מידע רגיש אודות תשתיות תקשורת בישראל, אליו נחשף במסגרת עבודתו ושאינו נגיש לציבור. זאת, במטרה לסייע לגורמי החמאס לפגוע בתשתיות אלו, בעיקר, בעת לחימה.

עוד נכתב כי במהלך השנים 2021-2022 נפגש ר.ע בטורקיה, בתיווכו של אשרף, בעזאם אקרע, בכיר בזרוע הצבאית של חמאס, אשר ביקש את סיועו בהעברת מידע נוסף שיש בו כדי לסייע לפעילות הארגון. יצוין כי הן אשרף חסן והן עזאם אקרע פועלים תחת פיקודו של צאלח ערורי, ראש "מרחב הגדה" בחמאס שאחראי על אכוונת טרור מול איו"ש. במהלך הפגישות בין הצדדים ביקש אקרע גישה למערכות המחשב והמידע של חברת סלקום.

לאור האמור, לאחר חזרתו לארץ ניפגש ר.ע עם ש.ע במטרה לקבל מידע בין היתר על נקודות התורפה של המערכות, תוך שהוא מבהיר כי מטרת ההעברה של המידע האמור היא לאפשר לארגון החמאס לשבש את פעילותה של חברת סלקום בזמן מלחמה או מבצע צבאי.

בהתאם לבקשתו, ש.ע, אשר לאחר מספר שנות עבודה בסלקום החל ב- 2017 לשמש כיועץ חיצוני בסלקום בנושאי רשתות תקשורת ורשתות מחשוב, העביר לר.ע, מידע על מערכות אבטחת המידע של חברת סלקום ועל דרכים שונות לעקיפתן. זאת לצרכי חדירה חיצונית בלתי-מורשית למערכות המחשוב והמידע של החברה, בידיעה מלאה כי ר.ע התעתד להעביר את המידע הרלוונטי לאנשי החמאס בטורקיה.

נוסף על כך, החל משנת 2015 לערך, החלו ר.ע וש.ע לדון ביניהם על האפשרות להשבית או לשבש רכיבים שונים במערכות המחשב והמידע של חברת סלקום, בעת מלחמה או מבצע צבאי בין ישראל לפלסטינים, וזאת על רקע לאומני ואידיאולוגי, מתוך רצונם המשותף לסייע למאבק הפלסטיני הצבאי בישראל על דרך של פגיעה בתשתית תקשורת מרכזית בישראל (חברת סלקום) ובמשתמשיה, ולהסב בכך פגיעה בביטחון המדינה.

במסגרת הקשר ביניהם, ביקשו הנאשמים להסתמך על כישוריהם ויכולותיהם בתחום המחשוב ועל הנגישות הנרחבת שהייתה להם, מתוקף תפקידם, למערכות המחשוב והמידע של חברת סלקום. לאור האמור פעלו השניים להכין ולצבור מראש אמצעים טכנולוגיים, אשר יאפשרו להם, במסגרת "יום פקודה", לחדור למערכות המחשוב והמידע, לרבות לרכיביהן הקריטיים, ולהפעיל תוכנות אשר ישביתו או ישבשו באופן חמור את פעילות רשת התקשורת של חברת סלקום, בין היתר אף מתוך ידיעה כי חברת סלקום מעניקה שירותים לכוחות צה"ל והמשטרה.

ממעשיהם האמורים של הנאשמים עולה כי הם סיכנו את ביטחון המדינה באופן ממשי וחמור ביותר ואולם, מעצרם וחקירתם ע"י משטרת ישראל והשב"כ הובילו לכדי סיכול של מאמצי ארגון החמאס לאסוף מידע רחב עוד יותר ולפגוע בתשתיות תקשורת בישראל.

במקביל לקשר של ר.ע עם בכירי החמאס בטורקיה, עמד אחיו ז.ע אף הוא בקשר עם אשרף ובמהלך הקשר ביניהם, ניפגש עימו לכל הפחות שלוש פעמים. כאשר באחת מהפעמים ביקש ר.ע  מז.ע להעביר עבורו מסר, לפיו הוא מבקש לקיים תקשורת בטוחה, המאפשרת להימנע ממעקב וניטור של רשויות המודיעין של מדינת ישראל.

במסגרת כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד מיטב דגן ואור ארבר יוחס לר.ע עוף עבירות סיוע לאויב במלחמה; מסירת ידיעה לאויב בכוונה לפגוע בביטחון המדינה (3 עבירות); מגע עם סוכן חוץ (5 עבירות); השמדת ראיה (2 עבירות) וקשירת קשר לסיוע לאויב במלחמה; לש.ע יוחסו עבירות של מסירת ידיעה לאויב בכוונה לפגוע בביטחון המדינה וקשירת קשר לסיוע לאויב במלחמה; לז.ע עוף יוחסה עבירת מגע עם סוכן חוץ.

בד בבד עם כתב-האישום ביקשה הפרקליטות לעצור את הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם. על שאר פרטי המקרה מוטל צו איסור פרסום כולל על שמות הנאשמים ופרטים מזהים כולל עיר המגורים.

חמאס מידע מסווג סלקום

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 8 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}