קינוח חגיגי
מתכון לפאי פיצוחים מושלם
מתכון לפאי פיצוחים מושלם שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו, מתאים כקינוח חגיגי לארוחה חלבית יוקרתית
- נועם זיגדון
- כ"ה תשרי התשפ"ג
פאי פיצוחים מושלם צילום: נועם זיגדון
מתכון לפאי פיצוחים מושלם / נועם זיגדון
המצרכים לפאי פיצוחים מושלם:
כוס מדידה חד פעמית חמה
תבנית בקוטר 26
לבצק:
- 100 גרם חמאה רכה
- ½ כוס סוכר
- 1 ביצה L
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית סוכר וניל
למילוי:
- 50 גרם חמאה
- ½ כוס דבש
- ¼ כוס סוכר חום
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 400 גרם פיצוחים קלויים
- ( אגוזי מלך אגוזי פקאן שקים קשיו בולדוג ..)
אופן ההכנה לפאי פיצוחים מושלם:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים לבצק ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד
- מכניסים למקרר לחצי שעה
הכנת המילוי:
- ממסיים את החמאה עם הדבש והסוכר חום עד שהסוכר נמס
- מוסיפים בזהירות את השמנת המתוקה מערבבים היטב ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הפיצוחים הקלויים
הרכבת הפאי:
- מרדדים את הבצק בין שני דפי אפיה לעיגול יותר גדול מקוטר תבנית הפאי ומעבירים לתבנית
- מצמידים את הבצק לדפנות וחותכים את השאריות
- מניחים נייר אפיה על הבצק
- ומניחים קטניות שיכסו את כל הבסיס (בכדי שהבצק לא יתנפח הן משמשות כמשקולת)
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ- 20 דקות
- מוציאים את הקטניות ואת הנייר
- יוצקים את המילוי ומשטחים היטב
- מכניסים שוב לתנור ל 10 דקות נוספות
- מוציאים, מצננים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות