כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
לכבוד החג

מתכון לדג דניס בתנור בירק, בטטה ושקדים קלופים

מתכון נהדר לדגי דניס ממולאים בכל טוב מתובלים היטב ונאפים בתנור יחד עם פרוסות בטטה ולימון המעניקים את הטעם המיוחד למנה עסיסית יותר

מתכון לדג דניס בתנור בירק, בטטה ושקדים קלופים
דג דניס בתנור בירק, בטטה ושקדים קלופים צילום: מירב מלכה

מתכון לדג דניס בתנור בירק, בטטה ושקדים קלופים / מירב מלכה.

המצרכים לדג דניס בתנור בירק, בטטה ושקדים קלופים:

  • דגי דניס לפי כמות הסועדים
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • 1 חב' כוסברה קצוצה
  • 1 חב' פטרוזיליה קצוצה
  • 1 לימון חתוך לקוביות
  • שקדים קלופים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 בטטה קלופה וחתוכה לפרוסות
  • 1 לימון פרוס

אופן ההכנה לדג דניס בתנור בירק, בטטה ושקדים קלופים:

  1. משרים את הדגים בלימון ומלח, שוטפים היטב ומנגבים.
  2. מורחים את הדג בשמן זית ומניחים בתבנית
  3. מפזרים על הדגים מלח ופלפל שחור גרוס.
  4. בקערה, מכניסים את הכוסברה, הפטרוזיליה, קוביות לימון ושקדים קלופים ומוסיפים להם שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס.
  5. חותכים את הדגים וממלאים אותם בתערובת, מה שנותר מהתערובת מפזרים מעל הדגים
  6. בין הדגים מפזרים פרוסות בטטה ופרוסות לימון.
  7. מכסים את התבנית בניר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 35 דקות.
  8. מוציאים את הכיסוי ואופים במשך 10 דקות נוספות.

בהצלחה רבה ובתאבון

דג דניס בטטה לימון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}