כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מושלם עם אורז בצד

מתכון לחזה עוף ברוטב מרוקאי חריף

מתכון נהדר בטעם משובח: שניצלים המטוגנים בטמפורה ומבושלים לאח"מ ברוטב מרוקאי חריף וטעים במיוחד, בהגשה לצד אורז לבן תקבלו מנת יוקרה מושלמת

מתכון לחזה עוף ברוטב מרוקאי חריף
חזה עוף ברוטב מרוקאי חריף צילום: נועם זיגדון

מתכון לחזה עוף ברוטב מרוקאי חריף / אורה ארגוב

המצרכים לחזה עוף ברוטב מרוקאי חריף:

1 ק"ג חזה עוף פרוס

לציפוי:

  • 4 ביצים
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית אבקת שום

לרוטב:

  • 2 גמבות חתוכות לרצועות
  • 4 פלפל חריף יבש
  • 5 שיני שום כתוש
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית מלח לימון
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • מעט מלח
  • 1 כוס מים
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה לחזה עוף ברוטב מרוקאי חריף:

הכנת חזה העוף:

  1. בקערה מערבבים את כל מצרכי הציפוי עד לאיחוד
  2. מוסיפים את חזה העוף
  3. לאח"מ טובלים בקמח מצה ומטגנים עם מעט שמן משני הצדדים עד לקבלת גוון בהיר

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר עם השמן ומטגנים את הגמבות
  2. מוסיפים את השום והפטרוזיליה ומטגנים כ-2 דקות נוספות
  3. מוסיפים את המים והתבלינים ומערבבים היטב
  4. מעבירים ללהבה בנונית על אש נמוכה ומבשלים כרבע שעה
  5. מוסיפים את השניצלים המוכנים ומרטיבים בזהירות עם כף את השניצלים
  6. מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות
  7. מורידים מהגז ומפזרים פטרוזיליה קצוצה
  8. מומלץ לאכול עם אורז לבן

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון חזה עוף שניצלים רוטב חריף

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}