מושלם עם אורז בצד
מתכון לחזה עוף ברוטב מרוקאי חריף
מתכון נהדר בטעם משובח: שניצלים המטוגנים בטמפורה ומבושלים לאח"מ ברוטב מרוקאי חריף וטעים במיוחד, בהגשה לצד אורז לבן תקבלו מנת יוקרה מושלמת
- חני לוין
- י"ח תשרי התשפ"ג
חזה עוף ברוטב מרוקאי חריף צילום: נועם זיגדון
מתכון לחזה עוף ברוטב מרוקאי חריף / אורה ארגוב
המצרכים לחזה עוף ברוטב מרוקאי חריף:
1 ק"ג חזה עוף פרוס
לציפוי:
- 4 ביצים
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית אבקת שום
לרוטב:
- 2 גמבות חתוכות לרצועות
- 4 פלפל חריף יבש
- 5 שיני שום כתוש
- 1 כפית כורכום
- ½ כף פפריקה מתוקה
- ¼ כפית מלח לימון
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- מעט מלח
- 1 כוס מים
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לחזה עוף ברוטב מרוקאי חריף:
הכנת חזה העוף:
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הציפוי עד לאיחוד
- מוסיפים את חזה העוף
- לאח"מ טובלים בקמח מצה ומטגנים עם מעט שמן משני הצדדים עד לקבלת גוון בהיר
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר עם השמן ומטגנים את הגמבות
- מוסיפים את השום והפטרוזיליה ומטגנים כ-2 דקות נוספות
- מוסיפים את המים והתבלינים ומערבבים היטב
- מעבירים ללהבה בנונית על אש נמוכה ומבשלים כרבע שעה
- מוסיפים את השניצלים המוכנים ומרטיבים בזהירות עם כף את השניצלים
- מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות
- מורידים מהגז ומפזרים פטרוזיליה קצוצה
- מומלץ לאכול עם אורז לבן
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות