כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מארחים בחג? הנה רעיון

מתכון לקינוח שמנת עם מחית מנגו וקרמבל ממכר

קינוח מרענן ועסיסי המשלב בתוכו שכבת קרמבל ממכרת, קצפת חלבית ומחית מנגו, בקישוט של גרעיני רימון אדומים המעניקים את היופי והשלמות לקינוח חגיגי במיוחד

מתכון לקינוח שמנת עם מחית מנגו וקרמבל ממכר
קינוח שמנת עם מחית מנגו וקרמבל צילום: אפרת ושדי

מתכון לקינוח שמנת עם מחית מנגו וקרמבל ממכר / אפרת ושדי

המצרכים לקינוח שמנת עם מחית מנגו וקרמבל ממכר:

לקרמבל:

  • 70 גר' נוטרינה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/4 כוס שקדים מולבנים טחונים
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/2 כוס שיבול שועל עבה
  • 1/2 כפית קינמון

לקצפת:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית (250 מ"ל)
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 1/4 כוס חלב

למחית מנגו:

  • 2 מנגו רכים ומתוקים (ללא הגרעין)
  • 1 כף סוכר (ניתן לוותר אם המנגו ממש מתוק)
  • 1 כף מים

לקישוט:

  • גרעיני רימון מתוק

אופן ההכנה לקינוח שמנת עם מחית מנגו וקרמבל ממכר:

הכנת הקרמבל:

  1. מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הקרמבל עד לקבלת תערובת פירורית
  2. משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים במשך כ10 דקות.
  3. מוציאים מהתנור ומצננים היטב לאחר הצינון מפוררים את הקרמבל בעזרת הידיים.

הכנת הקצפת:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם החלב והפודינג וניל עד לקבלת קצפת חלקה ויציבה. ומעבירים לשקית זילוף.

הכנת מחית המנגו:

  1. בקערה, מכניסים את המנגו, הסוכר והמים וטוחנים היטב במעבד מזון. ומעבירים לשקית זילוף.

אופן ההרכבה:

  1. בתחתית כוס הקינוח מניחים שכבת פירורי קרמבל, מעליו מזלפים שכבה מהקצפת ומעליה שכבת מחית מנגו, מזלפים שוב קצפת ומלמעלה מפזרים מעט פירורי קרמבל וגרעיני רימון ומגישים קר

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון קינוח מנגו קינוח כוסות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}