ז' חשון התשפ"ה
08.11.2024
לשבת מתוקה

מתכון לחלות מושלמות בזיגוג דבש ושקדים פרוסים

לחמניות / חלות מוצלחות, רכות וטעימות מזוגגות בדבש ושקדים פרוסים ומעניקים לכם טעם שונה לכבוד שבת קודש

מתכון לחלות מושלמות בזיגוג דבש ושקדים פרוסים
לחמניות בזיגוג דבש ושקדים פרוסים צילום: אתי זוהר

מתכון לחלות מושלמות בזיגוג דבש ושקדים פרוסים / אתי זוהר

המצרכים לחלות מושלמות בזיגוג דבש ושקדים פרוסים:

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס מי ברז
  • 1 קילו קמח מנופה
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס סוכר + 1 כפית
  • 1/2 כוס שמן
  • כ 3 כוסות מים פושרים

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום
  • דבש
  • שקדים פרוסים

אופן ההכנה לחלות מושלמות בזיגוג דבש ושקדים פרוסים:

  1. מכניסים בכוס 2 כפות שמרים יבשים, כפית סוכר וחצי כוס מי ברז ומערבבים היטב לאיחוד
  2. מניחים בצד לקבלת תסיסה במשך מספר דקות
  3. בקערה נוספת מכניסים, 1 קילו קמח מנופה, כף מלח, חצי כוס סוכר ומערבבים היטב
  4. מוסיפים את המלח, יתרת הסוכר, חצי כוס שמן ומערבים מעט
  5. מוסיפים גם את כוס השמרים ששמנו בצד שיתססו, מוסיפים מים לפי הצורך כ 3 כוסות (פלוס מינוס)
  6. לשים היטב את הבצק ומניחים בצד מכוסה בניילון ומגבת להתפחה במשך כשעה
  7. יוצרים חלות או לחמניות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתפיחים במשך כחצי שעה נוספת
  8. מברישים בביצה ומפזרים שומשום מזגגים מלמעלה מעט דבש על כל לחמניה ומפזרים שקדים פרוסים.
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להשחמה נאה.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון חלות לחמניות דבש שקדים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}