לשבת מתוקה
מתכון לחלות מושלמות בזיגוג דבש ושקדים פרוסים
לחמניות / חלות מוצלחות, רכות וטעימות מזוגגות בדבש ושקדים פרוסים ומעניקים לכם טעם שונה לכבוד שבת קודש
- חני לוין
- י"ב תשרי התשפ"ג
לחמניות בזיגוג דבש ושקדים פרוסים צילום: אתי זוהר
מתכון לחלות מושלמות בזיגוג דבש ושקדים פרוסים / אתי זוהר
המצרכים לחלות מושלמות בזיגוג דבש ושקדים פרוסים:
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס מי ברז
- 1 קילו קמח מנופה
- 1 כף מלח
- 1/2 כוס סוכר + 1 כפית
- 1/2 כוס שמן
- כ 3 כוסות מים פושרים
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
- דבש
- שקדים פרוסים
אופן ההכנה לחלות מושלמות בזיגוג דבש ושקדים פרוסים:
- מכניסים בכוס 2 כפות שמרים יבשים, כפית סוכר וחצי כוס מי ברז ומערבבים היטב לאיחוד
- מניחים בצד לקבלת תסיסה במשך מספר דקות
- בקערה נוספת מכניסים, 1 קילו קמח מנופה, כף מלח, חצי כוס סוכר ומערבבים היטב
- מוסיפים את המלח, יתרת הסוכר, חצי כוס שמן ומערבים מעט
- מוסיפים גם את כוס השמרים ששמנו בצד שיתססו, מוסיפים מים לפי הצורך כ 3 כוסות (פלוס מינוס)
- לשים היטב את הבצק ומניחים בצד מכוסה בניילון ומגבת להתפחה במשך כשעה
- יוצרים חלות או לחמניות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתפיחים במשך כחצי שעה נוספת
- מברישים בביצה ומפזרים שומשום מזגגים מלמעלה מעט דבש על כל לחמניה ומפזרים שקדים פרוסים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להשחמה נאה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות