כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
לשבת וחג

מתכון לדגי סלמון ברוטב טריאקי וגרגירי חומוס

לכבוד שבת קודש: מתכון נהדר לדגי סלמון המתבשלים ברוטב טריאקי ומגוון תבלינים בשילוב גרגירי חומוס וכוסברה קצוצה הנותנים את טעמם הנפלא לחגיגה מושלמת

מתכון לדגי סלמון ברוטב טריאקי וגרגירי חומוס
דגי סלמון ברוטב טריאקי וגרגירי חומוס צילום: שולמית שחר

מתכון לדגי סלמון ברוטב טריאקי וגרגירי חומוס / שולמית שחר

המצרכים לדגי סלמון ברוטב טריאקי וגרגירי חומוס:

מידות אוניברסליות

  • נתח דג סלמון שלם בגודל בינוני
  • 1 קופסת שימורי חומוס שלם (550 גרם)
  • 6 כפות רוטב טריאקי
  • 1/2 כוס שמן
  • 4 כפות מים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שום כתוש
  • חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה לדגי סלמון ברוטב טריאקי וגרגירי חומוס:

  1. מקלפים לדג את העור ושוטפים היטב
  2. חותכים את הדג למנות ומניחים במחבת רחבה
  3. שוטפים ומסננים את החומוס ומפזרים מעל הדג
  4. מפזרים מעל את התיבול (מלבד הכוסברה) ומביאים לרתיחה
  5. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים את הדגים עם מחבת מכוסה כ1/2 שעה (או עד שרוב הרוטב הצטמצם) ומידי פעם יוצקים מהרוטב מעל הדגים
  6. מפזרים מעל הדגים את הכוסברה ומתארגנים לחגיגה

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון דגים סלמון רוטב טריאקי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}