ששה מתכוני דגים טעימים במיוחד
לדגים תמיד יש מקום של כבוד על השולחן והם משדרגים כל ארוחה • הבאנו לכם ששה מתכונים קלים וטעימים במיוחד לדגים • אף אחד לא יסכים לצאת מביתכם מבלי לקבל מתכון מפורט. בתאבון
- בשיתוף רמי לוי
- ז' תשרי התשפ"ג
רשימת המצרכים (4 מנות)
- 3 יחידות פילה דג לברק חתוכות ל – 3 פרוסות
- 6 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 4 שיני שום קונפי
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 פלפלים קצוצים דג
- כוס אפונה ירוקה
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- צ'ילי חריף קצוץ דק
- תימין טרי
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3 כוסות מים
- 1 חבילת פתיתים
- צרור כוסברה קצוצה דק – להגשה
- לימון טרי
- מלח ופלפל
הכנה (25 דקות)
מטגנים בשמן את כל הירקות.
מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הדגים, רוטב העגבניות והמים ומבשלים 5 דקות.
מוסיפים את הפתיתים ומבשלים 7 דקות נוספות.
מכבים ומגישים עם פלחי לימון טרי.
לדג:
- 2 דגי שלמים (דניס/ לברק/מוסר/)
- מרינדה לדג:
- רבע כוס שמן זית
- צרור כוסברה קצוצה דק
- 3 בצל ירוק קצוץ דק
- 4 שיני שום כתושות
- גרידה מלימון אחד
- לימון חתוך לפרוסות
- מלח / פלפל שחור
להגשה:
- כוסברה
- צילי חריף
- בזילקום
- נענע
- חסה אייסברג
- לרוטב:
- כוס חומץ אורז
- חצי כוס סוכר דקלים
- 1/4 כוס רוטב דגים
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1 כף שטוחה ג’ינג’ר קצוץ
- 1 פלפל אדום חריף פרוס
משמנים תבנית בשמן זית, חורצים פסים על כל דג ומניחים בתבנית.
בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לרוטב.
ממלאים את הדגים מבפנים בחצי מהרוטב. את מה שנשאר מהרוטב שופכים מעל הדגים.
מחממים תנור ל190 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור ואופים עד צליה.
הכנת הרוטב להגשה:
בקערה, מערבבים את כל המרכיבים
הגשה:
מסדרים על צלחת הגשה את הדג, חסות, עלים וצילי
יוצקים את הרוטב לצלוחית ומניחים במרכז הצלחת
מגישים חם.
להכנת האורז:
לאורז:
- כוס אורז עגול
- כוס מים
- כף חומץ אורז
- כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
להכנת הדג:
- 2 פילה דג סלמון
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות סילאן
- 3 כפות סויה
מערבבים את כל המרכיבים:
- מלפפונים
- אדממה
- חטיף אצות
- שומשום
- אבוקדו
- רוטב סרירצה
- נבטוטים
- סומסום שחור
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת האורז:
- מכניסים את האורז לסיר עם המים, מכסים ומבשלים עד סף רתיחה.
- מנמיכים את הלהבה לחלשה ומבשלים את האורז 20 דקות או עד ריכוך.
- במקביל לבישול האורז. ממיסים את הסוכר והמלח בחומץ האורז, אפשר לחמם מעט בכיריים כדי לזרז את התהליך.
- מצננים את האורז היטב.
מכינים את הדג:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הרוטב, מברישים את הדג
אופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות כ-20 דקות או עד הזהבה
הגשה:
מסדרים בצלחת את האורז, מוסיפים את המלפפונים והאדממה
מניחים בצד אבוקדו פרוס ומעל הכל את נתח הסלמון האפוי
מעטרים עם שברי חטיף אדממה, סומסום
מתבלים עם רוטב סרירצה חריף ומגישים.
- נתח דג סלמון
- בצק עלים קנוי
למריחה מתחת ומעל הדג סלומון בתוך המעטפת:
לערבב בקערה:
- 2-3 כפות גדושות מיונז או גבינת שמנת
- 2 שיני שום כתושים
- כף רוזמרין טרי קצוץ דק
- מלח /פלפל שחור
- ואפשר גם כף חרדל דיזיון גריגירים
- ביצה
- סומסום
- קצח
- תימין לימוני
הכנה:
להניח את הבצק עלים באורך הפילה
למרוח את הממרח על הבצק, מעליו את הדג ואת שאר הממרח מעל הדג
לסגור בשתי וערב.
להבריש ביצה, לפזר סומסום ולאפות בחום של 200 מעלות עד הזהבה.
דג מתאים למנה מרוקאית – כל דג הולך
לרוטב:
- כוס גרגירי אפונה
- כוס פול
- 15 שיני שום קצוצות / פרוסות
- פלפל ירוק חריף קצוץ דק (אם רוצים חריף)
- סלרי גבעול ועלים (2 גבעולים) לא חובה
- רבע כוס שמן - אפשר יותר חחח
- כוס וחצי ציר ירקות או מים (גולי מוסיפה 2 כפות אבקת מרק)
- כפית כמון
- כף כורכום
- מלח / פלפל שחור
מפזרים מעל:
- צרור כוסברה קצוצה
הכנה:
משרים את הדגים בתוך קערה עם מים ולימון לפחות חצי שעה. (ככה ג'ולי עושה - אני לא מתווכח)
בקערה קטנה מערבבים את המצרכים לרוטב
מחממים את השמן בסיר רחב (סוטז') מוסיפים את הסלרי ושום ומטגנים עד הזהבה מלאה.
שופכים את גרגירי האפונה והופולמעל ומניחים את הדגים בסיר.
מערבבי היטב את הרוטב שוב ושופכים מעל הדגים.
דואגים לכסות את כל הדגים היטב ברוטב. מנערים את הסיר בזהירות.
מביאים לרתיחה ומחלישים את הלהבה.
מפזרים מעל את הכוסברה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
- סלסלת אידוי
- 2 פילה דג
- מלח / פלפל שחור
- פרוסות גינגר
- עלי כפיר ליים
- בצל ירוק
מצרכים:
- ירקות- גזר, זוקיני, גמבה, כרוב אדום או לבן, , מלפפונים, , אבוקדו
- עלי כוסברה, עירית, בזיליקום
- 1/2 סלסלה נבטים
- 1 פלפל צ’ילי טרי
- 1 כוס אטריות שעועית מבושלות
- 1 כף שמן
- דפי אורז
לרוטב:
- 1 ס”מ ג’ינג’ר, קלוף
- 2 כפות סוכר חום כהה
- 6 כפות סויה
- 2 רוטב צ’ילי
- 2 כפות שומשום קלוי
- 4 כפות חומץ או מיץ לימון
- מעט מלח
הכנת הדג:
בקערה נערבב את כל מצרכי הרוטב טוב טוב עד להמסת הסוכר.
בסטימר במבוק (סלסלת אידוי) נסדר בתחתית נייר אפייה ונחורר אותו .
על הנייר אפייה נסדר בצל ירוק , פרוסות ג'ינג'ר , מקלות למון גראס ועלי כפיר ליים.
על הכל נניח את הדגים כשצד העור למטה .
את הסלסלה נניח על סיר שבו מים רותחים עד לגובה של 2/3 הסיר.
נאדה את הדג כשהסלסלה סגורה עם מכסה ועל אש גבוה במשך 10 דקות בלבד.
הרכבת הספרינג רול:
חותכים את כל הירקות לרצועות דקות
משרים את הדפי האורז במים ומניחים על משטח עבודה
מסדרים את הירקות עם עשבי התיבול ונתחי הדג מעל וסוגרים לרולים.
בקערה, מערבבים את הרוטב
טובלים ברוטב וזוללים
בתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות