כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מעדן אמיתי

מתכון לדלעת יפנית במילוי בשר ואורז

לאוהדי הממולאים: קבלו מתכון מושלם לדלעת יפנית במלית של תערובת בשר ואורז המעניקים לה טעם מיוחד לסעודה בשרית מושלמת, מאכל מעדן – לא תפסיקו לאכול

מתכון לדלעת יפנית במילוי בשר ואורז
דלעת יפנית במילוי בשר ואורז צילום: נועם זיגדון

מתכון לדלעת יפנית במילוי בשר ואורז / נועם זיגדון

המצרכים לדלעת יפנית במילוי בשר ואורז:

  • 2 דלעות יפניות בנוניות
  • שמן
  • מלח
  • פלפל שחור

למילוי:

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 300 גרם בשר מבושל חצי בישול
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כוסות אורז שטוף ומסונן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כוסות מים
  • 3-4 כפות צנוברים
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית בהרט
  • ½ כפית הל טחון
  • ½ כף שטוחה מלח
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה לדלעת יפנית במילוי בשר ואורז:

  1. חותכים את ראש הדלעות ומרוקני מהתוכן
  2. מברישים אותן במעט שמן ומפזרים מלח ופלפל שחור

הכנת המילוי:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את חתיכות הבשר ומטגנים משני צדדים
  3. מוסיפים את השום והתבלינים ומחממים כשתי דקות תוך ערבוב תמידי
  4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
  5. מוסיפים את האורז לסיר ומבשלים על אש גבוהה כ-15 דקות עד לצמצום הנוזלים
  6. ממלאים את הדלעת ומכסים אותה היטב עם נייר אפיה ונייר כסף
  7. מניחים על תבנית גבוהה ויוצקים לתוך התבנית 3 כוסות מים
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° מעלות ואופים במשך כשעה וחצי

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון ממולאים דלעת

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}