גולדיס מציגה: סודות מהמטבח המקצועי
תקופת החגים שלפנינו רצופה שבתות וימים טובים העוקבים זה לזה בקצב שמצריך מאיתנו הכנה מקדימה והערכות לשהייה ממוקדת במטבח. גולדיס מעניקה הצצה אל מאחורי הקלעים וחולקת טיפים יעילים לתכנון נכון של חגים וימים מרובי ארוחות
- כתבה מקודמת
- ד' תשרי התשפ"ג
ראשית – מחממים. כאשר אתם נכנסים אל המטבח למרתון בישולים ראשית כל, הדליקו את התנור לחום ממוצע והעמידו סיר מים על האש, במקודם או במאוחר, תזדקקו לתנור חם ולמים רותחים על הגז.
פירות וירקות בראש. ארגנו על משטח העבודה את כל הירקות והפירות בהם אתם עתידים להשתמש והתחילו בקילוף ושטיפה של כלל המצרכים, כך תעבדו יעיל ומהר יותר.
לפי הסדר. התחילו בהכנת המנות המורכבות הדורשות זמן בישול או אפיה הארוכים, כך תנצלו בחכמה את משך השהיה במטבח.
ממזערים את הירקות. ככל שהירקות קטנים יותר משך הבישול שלהם קצר יותר. ירקות קשים תוכלו לחתוך באמצעות מעבד מזון או מגרדת.
הכירו את המספריים של המטבח. במקום לחתוך כל ירק בנפרד, השתמשו במספריים המיועדות לחיתוך ירקות לצורך הכנת ירקות מאודים או מבושלים. המספריים אינן מתאימות לחיתוך סלט היות והן מיועדות לחיתוך גס יותר.
עגבניה קלופה. לקילוף מהיר של עגבניות חלטו אותן במים רותחים למשך מספר דקות והסירו את הקליפה בקלילות באמצעות סכין חדה.
יום ראשון תפוחי אדמה. על מנת לקצר את משך האפיה של תפוחי אדמה בתנור, חלטו אותם קודם האפיה במים רותחים למשך עשר דקות.
בשר אלגנטי. חתיכות גדולות של עוף או בשר דורשות זמן בישול ארוך. חתכו את הבשר לחתיכות דקות ותהנו מקיצור משך הבישול ומחתיכות קלילות ואלגנטיות להגשה.
אדים שימושיים. בזמן שאתם מבשלים תבשיל מלא עסיס, הניחו רשת אידוי מעל הסיר ומעליה, מצרכים הדורשים אידוי, כך תקבלו תבשילים מאודים מלאי טעם.
בלי לחץ. יש סיר לחץ. שימוש בסיר לחץ יחסוך לכם זמן, חשמל וגז וישמור באופן מיטבי על ערכיו התזונתיים של התבשיל.
מקנחים בפינוקים. בסוף יום עבודה מהנה אך מפרך, מוזמנים להתפנק ביצירות קולינריות חגיגיות מבית גולדיס. התרשמו ממנות חג מיוחדות בניחוח חגי תשרי ומהתפריט המורחב של תקופת החגים באתר שלנו: goldys.co.il או בטלפון: 02-5384534 / 0548420520. התעדכנו מראש בזמני סגירת מוקדי ההזמנות.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות