בסטייל מושלם
מתכון לירקות מזוגגים בטריאקי שום וג'ינג'ר
תוספת יוקרתית ומשובחת לכבוד החג, מתכון לירקות מזוגגים המוגשים על רוטב טריאקי שום וג'ינג'ר ומעניקים לכם סטייל וטעם מושלם לסעודה
- חני לוין
- כ"ה אלול התשפ"ב
ירקות מזוגגים בטריאקי צילום: הודיה שמו
מתכון לירקות מזוגגים בטריאקי שום וג'ינג'ר / שף מאיר בראל
רמת קושי: קל. כמות: 4 מנות. זמן ההכנה: 15 דקות
מצרכים לירקות מזוגגים בטריאקי שום וג'ינג'ר:
- 5 גזרים בינוניים
- 1 חבילת סלק מבושל
- 4 בצלים ירוקים (החלק הלבן)
- 4 כפות שמן קנולה
- 4 כפות דבש
- 2 שיני שום כתושות
- 2 ס''מ ג'ינג'ר טרי מגורר
- קורט מלח גס
- 1/2 כפית פלפל לבן דק
לרוטב בתחתית:
- 4 כפות רוטב טריאקי שום וג'ינג'ר
- 1 כף מים
אופן ההכנה לירקות מזוגגים בטריאקי שום וג'ינג'ר:
- פורסים את הגזרים ואת הסלק לאצבעות רחבות (אורך האצבעות לא יעלה על 4 ס''מ)
- שוטפים היטב את הבצלים, חותכים את החלק הירוק ומשאירים את החלק הלבן הבשרני.
- את הסלקים מניחים על נייר סופג לפחות 10 דקות לפני הזיגוג כדי שלא יפרישו צבע סגול עמוק.
- מחממים מים בסיר קטן ומבשלים את הגזרים למשך 10 דקות במים רותחים. מעבירים לכלי נפרד.
- מחממים מחבת כבדה. שמים שמן במחבת, מוסיפים את הירקות ומתחילים לצרוב בעדינות על אש נמוכה.
- כאשר הירקות חמים מוסיפים את רוטב הדבש השום והג'ינג'ר וממשיכים לצרוב ואז מעלים בבת אחת את האש ללהבה גדולה ויוצרים זיגוג 'קרמלי' בזכות השמן והדבש.
- ברגע שהירקות נראים מזוגגים יפה ממליחים ומפלפלים.
- מדללים 5 כפות רוטב טריאקי שום וגינגר עם כף מים ויוצקים מעט לצלחת בצורה מוארכת.
- על הרוטב מניחים את הירקות המזוגגים ומעליהם את שארית נוזלי הזיגוג.
- ממליחים שנית במעט מלח גס.
בהצלחה רבה ובתאבון
סטיילינג: אליהו בכר
המתכון באדיבות מגזין 'טועמיה'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות