כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
ברירת מחדל בסיכון גבוה

הביטוח לאומי משנה את הכללים והכספים יצברו הרבה יותר כסף

רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון מעדכנת היום את מסלול ברירת מחדל בחיסכון לכל ילד וכעת, החסכונות יופקדו לחשבון בסיכון גבוה אם ההורים לא יבחרו אפיק אחר להפקדת הכסף | בנוסף יוכלו ההורים לעדכן את הבנק בפרטיהם לצורך תקשורת טובה יותר 

הביטוח לאומי משנה את הכללים והכספים יצברו הרבה יותר כסף
ביטוח לאומי צילום: פלאש90

טיוטת חוזר של אגף שוק ההון שפורסמה היום (שני), משנה את ברירת מחדל ניהול כספי חיסכון לכל ילד לחיסכון ברמת סיכון גבוהה, במקום ברמת סיכון נמוכה - כפי שקיים היום, כך על פי דיווח שפורסם היום ב'גלובס'.

טיוטת החוזר מגיעה לאחר שבדצמבר האחרון עברה בקריאה טרומית הצעת חוק דומה: חוק הביטוח הלאומי (תיקון - הפקדות ברירת מחדל לחיסכון ארוך טווח לילד), התשפ"א-2021, של ח"כ ינון אזולאי ומשה ארבל מהאופזיציה, שזכתה לתמיכת הקואליציה.

על פי החוק, כאשר נולד תינוק, נפתח עבורו חיסכון לכל ילד, בו מופקדים 50 שקלים בכל חודש מקצבת הילדים שמקבלת האם, וזו יכולה אף לבחור להפריש לטובת החיסכון 50 שקלים נוספים כאשר המטרה הסופית היא צבירת סכום התחלתי שישמש אותו עם הגיעו לבגרות.

החיסכון יכול להתנהל או בקופת גמל להשקעה בבית השקעות, או בבנק. אם נבחר בית השקעות, החיסכון יכול להתנהל ברמות סיכון משתנות: נמוכה, בינונית וגבוהה. אם ההורים לא ביצעו בחירה אקטיבית, ברירת המחדל כיום היא שהחיסכון יתנהל בקופת גמל, ברמת סיכון נמוכה.

בנוסף, היא כוללת שינוי של מנגנון ברירת המחדל כך שאם ההורים לא בוחרים את מסלול ההשקעה של כספי החיסכון בתוך חצי שנה, הם יופנו למסלול השקעה עם סיכון מוגבר בקופת גמל להשקעה עד שימלאו לילד 15 שנים, זאת בניגוד לברירת המחדל כיום, לפיה הכספים מופנים להשקעה ברמת סיכון נמוכה.

ב'גלובס' מזכירים כי שהצעת החוק שקודמה בסוף השנה שעברה, כללה הצעה נוספת - ביטול אפשרות ניהול החיסכון לכל ילד בבנקים, והעברתו רק לקופות גמל להשקעה לניהול בשוק ההון, על מנת שלאורך השנים יצבור תשואה. עם זאת, הצעה זו לא נכללה בטיוטת החוזר שפירסמה הרשות.

בחירת מסלול ההשקעות משמעותית מאוד לצבירת החיסכון לכל ילד, אך גורם נוסף משמעותי הוא הכפלת ההפקדה החודשית. על פי המחקר של המוסד לביטוח לאומי, רק 31.7% מההורים המשתייכים לחמישון התחתון הכפילו את ההפקדה, בעוד ש-76.3% מההורים בחמישון העליון עשו זאת. נציין, כי הדבר יכול לנבוע גם מחוסר אוריינות פיננסית, אך גם מצורך ממשי בכסף שמקורו בקצבת הילדים, על מנת לצלוח את ההוצאות המשפחתיות כעת.

חיסכון לכל ילד ביטוח לאומי כסף

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}