ראש השנה
מתכון לתפוח בדבש עטוף בבצק שמרים פריך
מתכון נהדר לתפוח בדבש בסטייל חדש ומעניין יותר, שילוב של רצועות בצק מלופפות סביב תפוח ונאפות בתנור בשילוב קינמון וסוכר
- נועם זיגדון
- כ"ב אלול התשפ"ב
תפוח בדבש עטוף בבצק שמרים פריך צילום: נועם זיגדון
מתכון לתפוח בדבש עטוף בבצק שמרים פריך / נועם זיגדון
המצרכים לתפוח בדבש עטוף בבצק שמרים פריך:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- תפוחים קטנים לפי כמות הסועדים
- ½ כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- דבש
לבצק:
- ½ ק"ג קמח
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כפית אבקת אפיה
- ½ כף שמרים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- 1 מחמאה / חמאה
- ¼ כוס מים
אופן ההכנה לתפוח בדבש עטוף בבצק שמרים פריך:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק רך וחלק
- מכניסים למקרר למשך כחצי שעה
- מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק
- חותכים את העלה לרצועות בגודל ½ ס"מ.
- את התפוח מגלגלים בסוכר וקינמון ועוטפים אותו ברצועות מהבצק
- מברישים בחלמון ביצה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ-20 דקות עד להשחמה
- במרכז התפוח מזלפים כמות נדיבה של דבש ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות