כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
ראש השנה

מתכון לתפוח בדבש עטוף בבצק שמרים פריך

מתכון נהדר לתפוח בדבש בסטייל חדש ומעניין יותר, שילוב של רצועות בצק מלופפות סביב תפוח ונאפות בתנור בשילוב קינמון וסוכר

מתכון לתפוח בדבש עטוף בבצק שמרים פריך
תפוח בדבש עטוף בבצק שמרים פריך צילום: נועם זיגדון

מתכון לתפוח בדבש עטוף בבצק שמרים פריך / נועם זיגדון

המצרכים לתפוח בדבש עטוף בבצק שמרים פריך:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • תפוחים קטנים לפי כמות הסועדים
  • ½ כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • דבש

לבצק:

  • ½ ק"ג קמח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ½ כף שמרים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 1 מחמאה / חמאה
  • ¼ כוס מים

אופן ההכנה לתפוח בדבש עטוף בבצק שמרים פריך:

  1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק רך וחלק
  2. מכניסים למקרר למשך כחצי שעה
  3. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק
  4. חותכים את העלה לרצועות בגודל ½ ס"מ.
  5. את התפוח מגלגלים בסוכר וקינמון ועוטפים אותו ברצועות מהבצק
  6. מברישים בחלמון ביצה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ-20 דקות עד להשחמה
  8. במרכז התפוח מזלפים כמות נדיבה של דבש ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון תפוח תפוח בדבש

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}