מיוחד לראש השנה
מתכון ללחמניות בצורת תפוח
מחפשים רעיון מקורי להפתיע בראש השנה? קבלו מתכון ללחמניות בצורת תפוחים המעניקים השראה נפלאה לשולחן החג
- נועם זיגדון
- כ"ב אלול התשפ"ב
- 1 תגובות
לחמניות תפוחים צילום: נועם זיגדון
מתכון ללחמניות בצורת תפוח / נועם זיגדון
אופן ההכנה ללחמניות בצורת תפוח:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 1 ק"ג קמח
- ½-1 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפות מלח
- ½-2 כוסות מים פושרים
- ¼ כוס שמן
- מקל קינמון- לקישוט
אופן ההכנה ללחמניות בצורת תפוח:
- מניחים בתחתית הקערה את השמרים, הסוכר, כוס מים וכף קמח ומערבבים היטב
- מוסיפים מעל את הקמח, המלח ויתרת המים ולשים היטב, מוסיפים את השמן ולשים טוב עד לקבלת בצק אחיד
- מניחים בצד מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
- מורידים אוויר ושוב מתפיחים כ20 דקות נוספות
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ומכניסים לתבנית שקעים עם מנג'ט
הכנת העלים:
- מרדדים מהבצק עלה דק בעובי ½ ס"מ וקורצים עיגולים
- חורצים עם סכין חריצים דמוי עלה ומניחים במרכז עם מקל קינמון
- מברישים את הכדורים בחלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ-20 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות