כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
טעם של עוד

מתכון לקציצות בשר עם אפונה ופרוסות גזר

קציצות בשר תמיד ישתלבו נהדר בכל סעודה שתכניסו אותן, אם תבשלו אותן בתוספות מיוחדות הן רק ישדרגו את עצמן ויעניקו לכולם טעם של עוד

מתכון לקציצות בשר עם אפונה ופרוסות גזר
קציצות בשר עם אפונה ופרוסות גזר צילום: אורלי בכר

מתכון לקציצות בשר עם אפונה ופרוסות גזר / אורלי בכר

המצרכים לקציצות בשר עם אפונה ופרוסות גזר:

לקציצות:

  • 1 תפוח אדמה מבושל ומגורד
  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל מגורד
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בהרט
  • מעט קינמון
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • חופן כוסברה קצוצה דק
  • 1 גבעול כרפס קצוץ דק
  • 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • גריל עוף
  • 1 כף פפריקה
  • מעט כורכום
  • 1 קופסת אפונה
  • 2 גזר קלוף וחתוך לפרוסות
  • 1 גבעול כרפס קצוץ
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה לקציצות בשר עם אפונה ופרוסות גזר:

הכנת הקציצות:

  1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  2. מכדררים לקציצות קטנות ומטגנים משני צדדים עד להשחמה.

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב עד לקבלת אחידות.
  2. מוסיפים את קציצות הבשר פנימה ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשעה.
  4. מוציאים ומגישים לצד אורז לבן.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון קציצות קציצות בשר אפונה מנה עיקרית ארוחת צהריים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}