מתכון לדגי סלמון ברוטב עסיסי ומלא טעם
מתכון נהדר לדגי סלמון ברוטב הכי עסיסי שתטעמו, מורכב משני רטבים המכסים את הדג מכל כיוון ומעניקים לו טעם משובח ומלא עניין
- חני לוין
- י"ט אלול התשפ"ב
דגי סלמון ברוטב עסיסי ומלא טעם צילום: אתי זוהר
מתכון לדגי סלמון ברוטב עסיסי ומלא טעם / אתי זוהר
המצרכים לדגי סלמון ברוטב עסיסי ומלא טעם:
חלקי דג סלמון לפי כמות הסועדים
לרוטב גרגירי חומוס:
- 8 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל אדום חריף חתוך לטבעות
- 3 כפות שמן
- 1 כף פפריקה
- מעט מלח
- 2 כפות רסק עגבניות
- כוסברה קצוצה בנדיבות
- 1/2 כוס מים
- 1 קופסת גרגירי חומוס שימורים מסוננת מהמים
לרוטב הסלסה:
- 1/4 כוס שמן זית
- מעט מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פפריקה
- מעט כוסברה קצוצה
- 1 כף רוטב טראקי / סויה
- 3 שיני שום קצוצות
- מעט פלפל שטה גרוס (לחריפות פיקנטית)
אופן ההכנה לדגי סלמון ברוטב עסיסי ומלא טעם:
הכנת רוטב גרגירי חומוס:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את שיני השום הקצוצות עד להזהבה
- מוסיפים את יתר המצרכים מלבד גרגירי החומוס ומערבבים היטב
- מביאים לרתיחה ומוסיפים את קופסת גרגירי החומוס
- מבשלים עד לקבלת רוטב סמיך
- מוציאים את הרוטב מהאש ומעבירים אותו לתבנית אפייה
- מניחים על רוטב גרגירי החומוס את חלקי דג הסלמון ומניחים בצד.
הכנת רוטב סלסה:
- בקערה, מכניסים את כל מצרכי התיבול ומערבבים היטב עד לאיחוד
- שופכים את רוטב התיבול מעל לדגים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים בין 12 ל 15 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות