כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

השעועית של סנפרוסט חוזרת למדפים

מוצרי השעועית של סנפרוסט ישווקו בהדרגה החל מיום חמישי הקרוב 

השעועית של סנפרוסט חוזרת למדפים
שעועית ירוקה צילום: פיקסביי

לאחר שהחברה ביצעה במפעל סדרה רחבה של פעולות

בהתאם להנחיות משרד הבריאות ובהתייעצות עם מומחים:

  • מיון מחדש של מלאי השעועית במפעל
  • הרחבת כמות העובדים במערך המיון הידני
  • שיפור מערך המיון האוטומטי הקיים
  • שיפור הבקרות השוטפות על מערך המיון האופטי הקיים
  • חידוד הנהלים ותהליכי העבודה במפעל

סנפרוסט הודיעה היום, (ד')  על החזרת מוצרי השעועית של החברה ובהם שעועית ירוקה עדינה בהכשר בד"ץ העדה החרדית החל מיום חמישי  י"ט אלול (15.09). החברה ביצעה סדרה רחבה של פעולות בהתאם להנחיות משרד הבריאות, זאת בנוסף להתייעצות עם מומחים חיצוניים ופנימיים מטעם החברה, המאפשרות לה לחזור ולשווק את מוצרי השעועית אשר הופסק ביוזמתה לאחרונה. החברה מתנצלת בפני לקוחותיה, ופועלת על מנת לצמצם משמעותית הישנות של מקרים כאלו בעתיד.

בתאריך כ"ה אב  (22.08) החליטה סנפרוסט לעצור את שיווק השעועית לחנויות ולאסוף מיוזמתה את מוצרי השעועית אשר בחנויות, מתוך אחריות ומחויבות כלפי הלקוחות, וזאת בעקבות מציאת גופים זרים במספר שקיות שעועית ירוקה, מאצוות ספציפיות.

 

החברה מינתה כאמור מטעמה צוות של מומחים חיצוניים ופנימיים מדיסציפלינות שונות, לבחינת תהליכי הייצור ואבטחת האיכות במפעל סנפרוסט, לרבות מומחה אבטחת איכות בינלאומי, טכנולוגי מזון ומהנדסים בכירים, מנהל מחלבת אלון תבור לשעבר, מומחי חקלאות ועוד. בנוסף, החברה החלה בביצוע סדרת צעדים לשיפור כלל תהליכי הבקרה במפעל, והבטחת האיכות המיטבית בקווי המיון, הייצור והאריזה בטווח הקצר והארוך.

 

בין הפעולות שבוצעו בטווח המיידי במפעל:

  • הרחבת כמות העובדים במערך המיון הידני של השעועית.
  • שיפור תהליכי בקרת האיכות במפעל ותהליכי הליבה, בליווי צוות מומחים מקצועי חיצוני ופנימי.
  • ביצוע פעולות הנדסיות לשיפור תהליכי המיון הקיימים, לרבות הפעלת נוהל בקרה מוגבר: הוספת עובדים להפעלת הממיינות האופטיות והגברת תדירות הבקרה היומית על פעילותן.
  • חידוד הנהלים והגברת הבקרה בקרב עובדי המפעל, לרבות בנושא טיפול מהיר בפניות צרכנים.
  • הגדרה מחדש של תהליכים ניהוליים, והרחבת הצוות המקצועי בתחומי איכות, טכנולוגיה והנדסה.
  • ביצוע מיון מחדש של כל מוצרי השעועית במפעל שטרם שווקו, תחת בקרות קפדניות.

  פעולות בתהליך ביצוע:

  • הרחבת מערך הממיינות האופטיות, ומערך מערכות הלייזר הקיים בקו הייצור. המהלך כולל הוספת 3 ממיינות אופטיות במערך האריזה הממוכן, והוספת ממיינת אופטיות לגילוי גופים זרים בשלבי המיון ההתחלתיים.
  • בחינת אמצעים נוספים לצמצום מזיקים וגופים מן החי, בטרם הגעת חומר הגלם מהשדה למפעל.

 מפעל סנפרוסט הממוקם במגדל העמק, הוקם בשנת 1970, פועל עם מאות חקלאים מקומיים, ומועסקים בו כ-270 עובדים, כולם תושבי הפריפריה. מדי שנה עוברים במפעל כ-35,000 טון תוצרת טרייה מחקלאות ישראלית, המהווה כ-25 מיליון שקיות מוצרים בשנה.

 

סנפרוסט

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}