כך תגווני את שלל סעודות החג • דבר השפית
חג. יום שישי. חג. הושענה רבה. שמחת תורה – שוב את מוצאת את עצמך חושבת איך לגוון את סעודות החג • שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של "ניופאן גורמה", עם שני מתכונים מנצחים
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ח' תשרי התשע"ד
מצרכים:
800 גר' שייטל בקר טרי מיושן פרוס דק
למלית:
400 גר' שזיפים יבשים קצוצים דק
2-3 כפות שקדים קצוצים
2 כפות צנוברים קלויים קצוצים
1 כף קליפת תפוז מגורדת
1/2 כוס עלי בזיליקום
200 גר' חזה מעושן חתוך לקוביות
לרוטב:
2-3 שאלוט קצוצים
2 שיני שום
1 בקבוק יין אדום ייבש
200 מל מרק בשר
כף סוכר
מלח ופלפל
20 גר' קורנפלור
אביזרים:
קוצץ לאגוזים, מגרדת עדינה, קערות ערבול, מטרפה, סכין שף, כפות מידה, מחבת.
אופן ההכנה:
• מניחים כל פרוסת בשר ניילון נצמד ומשטחים בעדינות בעזרת פטיש בשר.
• מערבבים את כל חומרי המלית, מניחים 2 כפות מהמלית במרכז כל פרוסת בשר,
• מקפלים פנימה את שתי הקצוות, מגלגלים וסוגרים בקיסם.
• במחבת חמה עם מעט שמן זית מטגנים את הגלילות בשר מכל הצדדים עד להזהבה (אם ניתן- מוציאים את הקיסם) ומניחים בתבנית חסינת חום.
• מכינים את הרוטב- במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את השאלוט והשום יוצקים יין ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים ל-1/5 מהכמות המקורית.
• מוסיפים את המרק ,הסוכר, המלח והפלפל ומבשלים עוד כ – 10 דק' .
• בקערית טורפים קורנפלור עם מעט מהיין המצומצם, טורפים היטב ויוצקים חזרה למחבת תוך כדי ערבוב.
• מחממים בתנור חם מאוד 10 דק' את הגלילות, מוציאים ויוצקים את רוטב היין מעל.
בתיאבון!
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות