י"ז כסלו התשפ"ה
18.12.2024

כך תגווני את שלל סעודות החג • דבר השפית

חג. יום שישי. חג. הושענה רבה. שמחת תורה – שוב את מוצאת את עצמך חושבת איך לגוון את סעודות החג • שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של "ניופאן גורמה", עם שני מתכונים מנצחים

כך תגווני את שלל סעודות החג • דבר השפית



מצרכים:

800 גר' שייטל בקר טרי מיושן פרוס דק

למלית:

400 גר' שזיפים יבשים קצוצים דק

2-3 כפות שקדים קצוצים

2 כפות צנוברים קלויים קצוצים

1 כף קליפת תפוז מגורדת

1/2 כוס עלי בזיליקום

200 גר' חזה מעושן חתוך לקוביות


לרוטב:


2-3 שאלוט קצוצים

2 שיני שום

1 בקבוק יין אדום ייבש

200 מל מרק בשר

כף סוכר

מלח ופלפל

20 גר' קורנפלור

אביזרים:

קוצץ לאגוזים, מגרדת עדינה, קערות ערבול, מטרפה, סכין שף, כפות מידה, מחבת.



אופן ההכנה:

• מניחים כל פרוסת בשר ניילון נצמד ומשטחים בעדינות בעזרת פטיש בשר.

• מערבבים את כל חומרי המלית, מניחים 2 כפות מהמלית במרכז כל פרוסת בשר,
• מקפלים פנימה את שתי הקצוות, מגלגלים וסוגרים בקיסם.

• במחבת חמה עם מעט שמן זית מטגנים את הגלילות בשר מכל הצדדים עד להזהבה (אם ניתן- מוציאים את הקיסם) ומניחים בתבנית חסינת חום.

• מכינים את הרוטב- במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את השאלוט והשום יוצקים יין ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים ל-1/5 מהכמות המקורית.

• מוסיפים את המרק ,הסוכר, המלח והפלפל ומבשלים עוד כ – 10 דק' .

• בקערית טורפים קורנפלור עם מעט מהיין המצומצם, טורפים היטב ויוצקים חזרה למחבת תוך כדי ערבוב.

• מחממים בתנור חם מאוד 10 דק' את הגלילות, מוציאים ויוצקים את רוטב היין מעל.

בתיאבון!

חגים בשר יין שמרית גולדברג צפדיה ניופאן

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}