כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
שילוב נהדר

מתכון לצלי בקר ביין עם פטריות, בצל ולקט ירקות

מתכון לצלי בשר המתבשל ביין מתוק יחד עם רצועות בצל, פטריות ולקט ירקות, שילוב נהדר המעניק לכם מנת בשר משובחת ומלאת עניין

מתכון לצלי בקר ביין עם פטריות, בצל ולקט ירקות
צלי בקר ביין, פטריות, בצל ולקט ירקות צילום: שולמית שחר

מתכון לצלי בקר ביין עם פטריות, בצל ולקט ירקות / שחר שולמית

המצרכים לצלי בקר ביין עם פטריות, בצל ולקט ירקות:

מידות אוניברסליות

  • 2 ק"ג צלי בקר טרי (מספר 5)
  • 1 כוס שמן (מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה)
  • 2 כוסות יין אדום מתוק
  • 1 1ליטר מים
  • 5 בצלים בינוניים
  • 1 קופסת שימורים של פטריות שמפניון חתוכות (400 גרם)
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה גרוסה
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1 ק"ג לקט ירקות

אופן ההכנה לצלי בקר ביין עם פטריות, בצל ולקט ירקות:

  1. ראשית שוטפים היטב את הבשר וקושרים אותו מסביב עם חוט תפירה (אופציונלי)
  2. מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את נתח הבשר במשך כמה דקות מכל הצדדים
  3. מוסיפים לסיר את הבצלים לאחר שקילפנו וחתכנו אותם ואת הפטריות לאחר ששטפנו וסיננו אותן מהנוזלים ומטגנים אותם ביחד עם הבשר עוד כמה דקות
  4. מוסיפים את היין הסילאן המים והתבלינים ומביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבינונית נמוכה ומבשלים בסבלנות את הבשר עד שהוא מוכן לאכילה ורוב הנוזלים הצטמצמו (זה לוקח כשעתיים לפחות)
  5. מוציאים בזהירות את הבשר מהסיר ומניחים אותו מכוסה לצינון על קרש חיתוך ורק אז פורסים אותו לפרוסות בעובי הרצוי לכם
  6. (צריך שישארו בסיר כ2 כוסות מהרוטב...אם נשארו יותר נוזלים מוציאים אותם לקופסא והם יהיו מצוינים להעשרת תבשיל אחר ואם במשך הבישול הנוזלים הצטמצמו מידי מוסיפים מים רותחים לפי הצורך)
  7. מניחים בסיר שבו בישלנו את הבשר את לקט הירקות ומעל מניחים את הבשר הפרוס ומבשלים אותם יחד עם הרוטב שנשאר בסיר על להבה נמוכה כשעה וכל פעם לוקחים בכף מהרוטב שבתחתית הסיר ויוצקים מעל גבי הבשר
  8. ניתן לתקן תיבול ולהוסיף מה שנראה לכם שישדרג את התבשיל
  9. מגישים לצד פירה / אורז לבן / קוסקוס

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון צלי בקר פרוס יין פטריות בשרי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}