מתכון לתבשיל קציצות עם ארטישוק וסלרי
מתכון טעים ומתאים במיוחד לילדים, קוביות ארטישוק המתבשלות עם סלרי וקציצות בשר בתיבול עסיסי ומיוחד, בהגשה לצד אורז או קוסקוס ויש לכם מנה מוצלחת
- חני לוין
- י"ב אלול התשפ"ב
תבשיל קציצות בשר וארטישוק צילום: אורלי מוסאי
מתכון לתבשיל קציצות עם ארטישוק וסלרי / אורלי מוסאי
המצרכים לתבשיל קציצות עם ארטישוק וסלרי:
לקציצות:
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 1 בצל מגורד וסחוט
- 1 ביצה
- 1/3 כוס פירורי לחם
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
לרוטב ארטישוק:
- 1 בצל קצוץ
- כ - 2 כוסות מים
- מלח
- פלפל שחור
- כורכום
- אבקת מרק עוף
- 5 תחתיות ארטישוק חתוכים לקוביות
- 3 מקלות סלרי קצוצים
- לאוהדי החמצמץ ניתן להוסיף: 2 לימונים פרסים חתוכים
אופן ההכנה לתבשיל קציצות עם ארטישוק וסלרי:
הכנת הקציצות:
- בקערה מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה
- מכדררים לכדורים קטנים ומניחים בצד.
הכנת רוטב ארטישוק:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את הקציצות לשמן עם הבצל ומטגנים אותן משני צדדים עד להשחמה
- מוסיפים מעל הקציצות את המים והתבלינים ומערבבים היטב ובזהירות
- מוסיפים את הארטישוק, הסלרי והלימונים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך כשעה
- מגישים לצד אורז לבן או קוסקוס
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות