כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון לתבשיל קציצות עם ארטישוק וסלרי

מתכון טעים ומתאים במיוחד לילדים, קוביות ארטישוק המתבשלות עם סלרי וקציצות בשר בתיבול עסיסי ומיוחד, בהגשה לצד אורז או קוסקוס ויש לכם מנה מוצלחת

מתכון לתבשיל קציצות עם ארטישוק וסלרי
תבשיל קציצות בשר וארטישוק צילום: אורלי מוסאי

מתכון לתבשיל קציצות עם ארטישוק וסלרי / אורלי מוסאי

המצרכים לתבשיל קציצות עם ארטישוק וסלרי:

לקציצות:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל מגורד וסחוט
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון

לרוטב ארטישוק:

  • 1 בצל קצוץ
  • כ - 2 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • אבקת מרק עוף
  • 5 תחתיות ארטישוק חתוכים לקוביות
  • 3 מקלות סלרי קצוצים
  • לאוהדי החמצמץ ניתן להוסיף: 2 לימונים פרסים חתוכים

אופן ההכנה לתבשיל קציצות עם ארטישוק וסלרי:

הכנת הקציצות:

  1. בקערה מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה
  2. מכדררים לכדורים קטנים ומניחים בצד.

הכנת רוטב ארטישוק:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את הקציצות לשמן עם הבצל ומטגנים אותן משני צדדים עד להשחמה
  3. מוסיפים מעל הקציצות את המים והתבלינים ומערבבים היטב ובזהירות
  4. מוסיפים את הארטישוק, הסלרי והלימונים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך כשעה
  6. מגישים לצד אורז לבן או קוסקוס

בהצלחה רבה ובתאבון

ארטישוק קציצות בשר סלרי מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}