כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

מנות עיקריות בארוחה חלבית

הצ'ק ליסט המושלם לארוחה חלבית מוצלחת כולל שולחן ערוך באופן מרשים, כלים יפים, שפע של גבינות מכל המינים והסוגים וכמובן מנות חלביות מנצחות. בין הסלט המרענן לקינוח המושחת, מסתתרות גם כמה מנות עיקריות שישמחו את הארוחה החלבית שלכם. לא בטוחים מה נחשב לעיקרית ומה לתוספת? לא מצליחים להחליט? הנה כמה רעיונות למנות שיהפכו בקלות לעיקר הארוחה!

מנות עיקריות בארוחה חלבית
ארוחה חלבית צילום: pexels

לזניה חלבית

לזניה היא אחת המנות האהובות על חיכם של גדולים כקטנים. מרשימה תמיד, טעימה להפליא והכי פשוטה להכנה, היא כובשת את מרכז השולחן והופכת למנה עיקרית נהדרת שתוכלו גם לשדרג בקלות. לזניה חלבית בסיסית מורכבת משכבות של עלי לזניה, תערובת גבינות ורוטב עגבניות בשרני – כמה פשוט, ככה הכי טעים שיש. השכבות מתכתבות זו עם זו כך שבבסיס התבנית נניח עלי לזניה (אין צורך בבישול מקדים), מעליהם נמזוג רוטב עגבניות מתובל ומעליו נוסיף שכבת גבינות – וחוזר חלילה: עלי לזניה, רוטב עגבניות ומעליו גבינות, כשהשכבה העליונה תהיה רוטב עגבניות ומעליה נפזר גבינה צהובה מגוררת. לשדרוג הלזניה ולהפיכתה למנה עיקרית מנצחת, ניתן להוסיף לתערובת העגבניות תוספות לפי בחירתכם – פטריות קצוצות, קוביות חצילים, תירס, תרד, זיתים וכל תוספת אהובה אחרת.

קיש בצל צרפתי

מהמטבח האיטלקי היישר לזרועותיו החמימות של המטבח הצרפתי המצוין, והפעם עם קיש בצל צרפתי שיהפוך כל ארוחה חלבית לחגיגה. גם אם אתם והמטבח לא החברים הכי טובים, תופתעו לגלות כמה קל להכין את קלתית הבצק הפריך וכמה פשוט לשדך לה את תערובת הגבינות והבצל. הבצק מורכב מחמאה, קמח, סוכר, מלח וביצה, וניתן להכינו גם שלושה ימים קודם האפייה (בצורה זו גם יהיה קל יותר לשלוט בו ולרדד לצורת הקיש, כיוון שהחמאה תהיה קרה). לאחר הכנת הבצק, נפנה להכנת המלית, המורכבת מבצל חתוך לרצועות דקיקות ומטוגן, חמאה, חלב, שמנת מתוקה, ביצים וגבינה מגורדת (צ'דר, מוצרלה וכדומה). כעת נרכיב את הקיש בקלות אך גם בעדינות. נרדד את הבצק כך שיתאים לצורת הקיש העגולה ונפרוש אותו על גבי התבנית. נחתוך את הקצוות המיותרים וניישר את הבסיס. נמזוג את מרכיבי המלית, נכניס לתנור ונתמכר לריח האפייה!

סלמון מתקתק

יש מעט מאוד מנות עיקריות שיכולות להתחרות במנת דג חגיגית ובשרנית בארוחה חלבית. ואם דג הוא מלך המנות העיקריות, הרי שדג הסלמון הוא לגמרי המושל בכיפה. הודות למרקמו העדין והיכולת הנהדרת שלו לספוג שלל טעמים, הוא הופך כל ארוחה לחגיגה של ממש. הוסיפו לכך את העובדה שמדובר בדג פשוט מאוד להכנה וגם מהיר ביותר ותקבלו את המנה העיקרית שתמיד חלמתם עליה. להכנת דג סלמון טוב לא דרוש הרבה יותר מאשר נתח איכותי, מלח, פלפל, מעט שמן זית, עשבי תיבול ואפייה קצרה בתנור, אך כדי לשדרג את המנה תוכלו להשתמש בטעמים מתקתקים המתקבלים ממרינדה של חרדל ודבש, עם מעט תבלינים ושמן זית. את פרוסות הדג נקשט ברעפי שקדים מולבנים דקיקים ונשלח לתנור לאפייה של כ-15 דקות. התוצאה: מנה אלגנטית, טעימה ובעלת מראה יפהפה!

פפרדלה ברוטב שמנת עם בטטה

על אף שהפסטה היא למעשה תוספת פחמימתית ולא מנה עיקרית, יש פעמים שבהן היא חגיגית כל כך, טעימה כל כך ומיוחדת להפליא שהיא לגמרי מרגישה כמו מנה עיקרית מושלמת. כאן בחרנו בפסטה מסוג פפרדלה – פסטה ארוכה ועבה, המתמזגת באופן מושלם עם רוטב השמנת הקטיפתי וקוביות הבטטה השמנמנות. נעניק לבטטה אפייה מוקדמת עם שמן זית ומעט מלח ופלפל ונאחד אותה עם רוטב המורכב משמנת המתבשלת לאיטה עם עלי מרווה, שום, מלח, פלפל ומעט יין לבן. נמזוג בנדיבות על רצועות הפסטה ונקשט לפני ההגשה בבצל ירוק.

חצ'אפורי במילוי גבינות

ביקרנו באיטליה ובצרפת וזה בדיוק הזמן לנסוע למזרח אירופה ולנחות בגאורגיה, מולדת החצ'אפורי. המאפה הרך והמושלם הזה מתמלא בגבינות טובות וכשהוא מוגש טרי – אין טעים ממנו! להכנת הבצק נערבל קמח לבן עם חלב, חמאה, שמנת, ביצה, שמרים, סוכר ומלח. בזמן שהוא תופח נפנה להכנת המלית, המורכבת מתערובת גבינות רכות (כנען, חמד) ומגבינת מוצרלה, חמאה ומעט קמח. לאחר יצירת צורת החצ'אפורי, נמלא את הבצק במלית, נקשט בשומשום, נמרח ביצה ונאפה כ-20 דקות. מעדן!

ארוחה חלבית

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}