מתכון למרשמלו ביתי ונימוח
חגיגה לט״ו באב עם מרשמלו ביתי ורוד בצורת לבבות • מתכון מיוחד מבית רמי לוי
- בחדרי בשיתוף רמי לוי
- י"ב אב התשפ"ב
מתכון של בר עזרא
לקצף המרשמלו ??
2 חלבונים (הלבנים)
24 גרם ג׳לטין (2 שקיות)
1/2 כוס מים (120 מ״ל)
לסירופ סוכר ??
2 כוסות סוכר של רמי לוי (400 גרם)
1/2 כוס מים (120 מ״ל)
לפיזור אחרי הכנה ??
3 כפות אבקת סוכר של רמי לוי
3 כפות קורנפלור של רמי לוי
אופן הכנה ??
מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
בקערה מניחים אבקת סוכר וקורנפלור ומערבבים, מניחים בצד יחד עם מסננת קטנה.
מפרידים 2 ביצים לחלמונים וחלבונים.
את החלמונים מניחים בצד אין צורך בשימוש בהם ואפשר להכין מהם בצק לעוגיות. ממש כאן.
את החלבונים (הלבנים) מעבירים לקערת המיקסר עם בלון הקצפה. מחכים.
בקערה מניחים את הג׳לטין יחד עם מים, מערבבים ומכניסים לקירור של כמה דק׳ במקרר.
בקלחת על הכיריים מניחים סוכר ומים על אש בינונית עד שזה מגיע לרתיחה ומבעבע משהו כמו 7 דק׳ בערך. במדחום סוכר 121 מעלות.
אם אין לכם, מלאו מים קרים בכוס וקחו כפית מהנוזל הכניסו יחד עם הכפית לכוס המים. אם המרקם שמתקבלהוא סוכר צמיגי הסירופ מוכן.
דקה או שתיים לפני שהסירופ מוכן מפעילים את מהירות את המיקסר למקסימלית.
במיקרוגל ממיסים את הג׳לטין 15-20 שניות.
מוזגים את הסירופ סוכר בעדינות ובאיטיות לקצף החלבונים. ונותנים לו להקציף בערך 3 דק׳.
מיד בתום ה3 דק׳ מוזגים את הג׳לטין המומס ונותנים למיקסר לעבוד 10 דק׳ נוספים, קערת המיקסר תהפוך להיות לא רותחת.
מעבירים את המרשמלו ל2 שקיות זילוף עם פייה חלקה ומזלפים לבבות על גביי ניירות האפייה. ממש 2 פסים אלכסוניים שהשפיץ שלהם מתחבר יחד.
מניחים להתייצבות של 3 שעות בטמפ׳ החדר.
לאחר 3 שעות, מנתקים את הלבבות מנייר האפייה ומנקים את האבקת סוכר.
מעבירים לצלחת הגשה וזוללים.
שומרים בכלי אטום בטמפ׳ החדר עד שבוע.
ט״ו באב שמח.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות