ט"ז אלול התשפ"ד
19.09.2024

שנה חדשה ובריאה: דג פורל לסעודת ראש השנה

ארוחת ראש השנה היא הזמן המתאים ללכת על מתכון פורל ולקצור מחמאות מהסועדים • והפעם: פורל בכוסמת • באדיבות חוות דגי הדן והשף יניב פרטוש

צילום: אייל קרן
צילום: אייל קרן



מרכיבים ל-4 סועדים

4 נתחי פורל (100-120 גרם כל אחד)
120 גרם כוסמת (חצי כוס)
4 שיני שום קצוץ
4 כפות ממרח עגבניות מיובשות
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1 כפית שטוחה מלח ים
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 לימון כבוש

אופן ההכנה

• מבשלים את הכוסמת במים עם 3 כפות מלח.

• לאחר הבישול מחממים שמן במחבת ומטגנים קלות את הבצל. מוסיפים את הכוסמת, ממרח עגבניות, הלימון הכבוש, שיני שום ופלפל שחור גרוס.

• מטגנים קלות ומצננים.

• מניחים את הדגים כאשר העור מופנה כלפי מטה וממלאים בכוסמת.

• מגלגלים לגלילה, סוגרים היטב (ניתן להיעזר בקיסם).

• זורים מלח ים ומעט שמן זית, ועוטפים בנייר אלומיניום.

• מכניסים לתנור ב-100 מעלות ומאדים 30 דקות.

• מומלץ להגיש על מצע בטטות צרובות בגריל ועלי רוקט.
ראש השנה דגים פורל דגי הדן יניב פרטוש

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}