שוברים צום
מתכון לנודלס עם קוביות סלומון קרם קוקוס וחמאת בוטנים
מחפשים מה להכין לארוחת ערב משביעה ועשירה, קבלו מתכון לנודלס מלא בכל טוב המשולב בקוביות סלמון ומתובל ברוטב אסיאתי עם קרם קוקוס וחמאת בוטנים
- חני לוין
- י' אב התשפ"ב
נודלס עם סלומון קרם קוקוס וחמאת בוטנים צילום: נועם זיגדון
מתכון לנודלס עם קוביות סלומון קרם קוקוס וחמאת בוטנים
המצרכים לנודלס עם קוביות סלומון קרם קוקוס וחמאת בוטנים:
- ½ חבילה חבילה אטריות אורז מבושלת לפי הוראות יצרן
- 1 ק"ג דג סלומון ללא עור חתוך לקוביות בנוניות
- מעט שמן זית
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מלח
לרוטב:
- 1 קופסה קרם קוקוס
- 3 כפות גדושות חמאת בוטנים
- 4 כפות רוטב סויה
- 2 גזרים בינוניים חתוכים
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
- 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
- 1 סלסלת פטריות חתוכות
- 1 בצל בנוני פרוס לפרוסות דקות
- ½ כרוב לבן פרוס לרצועות
- 1 כף שורש ג’ינג’ר
להגשה:
- בצל ירוק קצוץ
- פלפל צ’ילי אדום חריף פרוס
- חופן בוטנים קלויים
אופן ההכנה לנודלס עם קוביות סלומון קרם קוקוס וחמאת בוטנים:
הכנת הדג:
- מברישים את הדג בשמן ומפזרים מלח ופלפל שחור, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ-8 -10 דקות
הכנת המנה:
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
- מוסיפים את הגזר ומטגנים כ-5 דקות
- מוסיפים בהדרגה את הפטריות ושאר הירקות ומקפיצים עד לריכוך הירקות
- מערבבים בקערה את הקרם קוקוס, החמאת בוטנים והרוטב סויה
- לאחר שהירקות מוכנים שופכים את הרוטב מעל ומוסיפים את הנודלס, מבשלים כשתי דקות נוספות לספיגת טעמים ומסירים מהגז
- מוסיפים את קוביות הדגים
- לפני ההגשה מפזרים את הבצל הירוק, הפלפל צ'ילי והבוטנים
קרדיט מתכון: רותם יגייב
מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות