מתכון לעוגת שמרים בריוש חלבית מושלמת
עוגה מושלמת המתאימה במיוחד לאחר הקידוש בשבת בבוקר, עוגת שמרים העשויה מבצק בריוש חלבי ורך בטירוף, פשוט לא תפסיקו ללקק את האצבעות
- חני לוין
- כ"ט תמוז התשפ"ב
עוגת שמרים חלבית מבצק בריוש צילום: מיכל ירחי
מתכון לעוגת שמרים בריוש חלבית מושלמת
המצרכים לעוגת שמרים בריוש חלבית מושלמת:
לבצק:
- 1 ק''ג קמח
- 2 כפות שמרים
- 300 גר' חמאה רכה
- 1 כוס חלב
- 1 כוס סוכר
- 6 ביצים
- קורט מלח
למילוי:
- 2 כוסות קקאו
- 4 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן
- (ניתן לשדרג עם מעט פודינג ווניל)
אופן ההכנה לעוגת שמרים בריוש חלבית מושלמת:
הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר מכניסים את המצרכים לבצק מלבד החמאה, מערבלים עד לאיחוד ומוסיפים בהדרגה את החמאה.
- ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
- מכסים את הבצק בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
הכנת המילוי:
- בקערה נפרדת מכניסים את המרכיבים למילוי ומערבבים היטב עד לאיחוד ולקבלת רוטב שוקולד.
הכנת העוגה:
- לוקחים כדור בצק ומרדדים למלבן, מורחים מרוטב השוקולד ומגלגלים לרולדה, חותכים את הרולדה לשניים לרוחב, כך שייוצר לכם שני פסים ארוכים חצויים.
- מגלגלים את שני הפסים אחד עם השני ובכך נוצרת לנו עוגה מרהיבה ומיוחדת.
- מניחים את העוגה בתוך תבנית אינגליש קייק או על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים את העוגות ומניחים להתפחה במשך כ20 עד 30 דקות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ30 דקות עד להשחמה נאה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות