קינוח נהדר
מתכון לטארטלטים במלית קרם לימון ואגוזים
מתכון לקינוח נהדר ומרשים, טארטלטים בבולאים בקרם לימון עם אגוזים מקורמלים המעניקים את הטעם המשובח לממתק מיוחד וטעים
- שולמית שחר
- כ"א תמוז התשפ"ב
טארטלטים במלית קרם לימון ואגוזים צילום: שולמית שחר
מתכון לטארטלטים במלית קרם לימון ואגוזים / שחר שולמית
המצרכים לטארטלטים במלית קרם לימון ואגוזים:
מידות אוניברסליות
- 20 יחידות של טארטלטים מרובעים בגודל 6/6 סנטימטר
לקרם לימון:
- 100 מ"ל מיץ לימןן
- 100 גרם סוכר
- 150 מ"ל מים
- 2 חלמונים מביצים XL
- 20 גרם קורנפלור
- 50 גרם סוכר
- 25 גרם חמאה (או מחמאה)
לשכבת האגוזים:
- 190 יחידות של אגוזי בונדק קלופים (כמה יחידות רזרבה לטעימות מוקדמות)
- 50 גרם חמאה (או מחמאה)
- 50 גרם חלבה עם פיסטוק (או רגילה)
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית שטוחה קפה נמס
אופן ההכנה לטארטלטים במלית קרם לימון ואגוזים:
הכנת קרם לימון:
- שמים בסיר את המים עם מיץ הלימון והסוכר (100 גרם) ומביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה למינימום
- בקערית קטנה מערבבים היטב את החלמונים עם הקורנפלור והסוכר (50 גרם) ומוסיפים אותם לסיר תוך כדי ערבוב תמידי עד להסמכה ראשונית
- מורידים את הקרם מעל הכיריים ומוסיפים לו את החמאה ומערבבים עד לאיחוד
- ממלאים בכל טארטלט קרם לימון עד 1/2 מגובהו ומניחים במקרר עד שמכינים את האגוזים
הכנת האגוזים:
- שמים את האגוזים במחבת וקולים אותם לאט לאט על להבה נמוכה
- מוסיפים לסיר את שאר המצרכים ומערבבים בין לבין עד שרואים שהחלבה מתקרמלת מסביב לאגוזים (זה לוקח מספר דקות)
- מצננים מעט את האגוזים ומניחים מעל קרם הלימון בכל טארטלט 9 יחידות של אגוזי לוז ומפזרים מעל מעט פיסטוקים קצוצים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות